Riposta armatei israeliene după un atac al Hezbollah cu sute de rachete şi drone

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Armata israeliană spune faptul că a început deja să lovească poziţii din sudul Libanului, ca urmare a atacurilor venite de la Hezbollah cu rachete și incursiuni aeriene peste tot nordul Israelului.

Armata israeliană a transmis, joi, că s-au auzit alerte pentru atacuri cu rachete, dar şi pentru incursiuni aeriene peste nordul Israelului, până la platoul Golan ocupat, a doua zi în urma unor atacuri în serie ale Hezbollah şi eliminarea unui comandant al mişcării libaneze de către Israel, transmite AFP citând armata israeliană, care spune faptul că a început deja să lovească poziţii în sudul Libanului.

"Peste 200 de rachete de diferite tipuri", lansate de Hezbollah


Sirenele au început să sune de la ora locală 10.00 (07.00 GMT) de-a lungul frontierei cu Libanul, de la Nahariya la vest până la platoul Golan ocupat la est, conform armatei israeliene. Gruparea şiită din Liban Hezbollah, sprijinită de Iran, a anunţat faptul că a lansat joi "peste 200 de rachete de diferite tipuri" asupra a cinci poziţii israeliene, numindu-le represalii, la moartea, în sudul Libanului, a unui comandant al mişcării şiite libaneze, de către Israel.

"În cadrul ripostei la atacul şi la asasinatul comis de duşman" la Tyr, în sudul Libanului, combatanţii Hezbollah au atacat cinci poziţii de pe platoul sirian Golan anexat de Israel, dar şi în nordul Israelului cu "peste 200 de rachete de diferite tipuri", conform unui comunicat al grupării.

Moartea comandantului Mohammed Neemeh Nasser (Hajj Abu Neemeh)

Hezbollah a anunţat, într-un comunicat transmis miercuri, moartea "comandantului Mohammed Neemeh Nasser (Hajj Abu Neemeh), născut în 1965 în localitatea Hadatha din sudul Libanului". O sursă apropiată grupării şiite a declarat pentru AFP că Mohammed Nasser, ucis într-o lovitură împotriva unui vehicul în oraşul Tyr, la circa 20 km de graniţă, "răspundea de unul dintre cele trei sectoare din sudul Libanului". De asemenea, joi, Hezbollah a spus faptul că a lansat mai multe drone explozive asupra a opt poziţii israeliene în nordul Israelului şi pe platoul Golan. Rezistenţa islamică "a efectuat un atac aerian cu un escadron de drone explozive", arată gruparea într-un comunicat.

Riposta armatei israeliene


Armata israeliană spune faptul că, joi, a început deja să lovească situri de lansare a proiectilelor din sudul Libanului. "În urma declanşării sirenelor în nordul Israelului, numeroase proiectile şi aparate suspecte au traversat frontiera între Liban şi teritoriul israelian. Armata loveşte în prezent situri de lansare în sudul Libanului", a transmis armata într-un scurt comunicat, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel