Risc de avalanșă la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă atinge doi metri

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Meteorologii avertizează că există un risc însemnat de avalanșă în zona Bâlea Lac.

Meteorologii de la staţia din judeţul Sibiu avertizează că este risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde este cel mai mare strat de zăpadă, de 216 centimetri.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Turiştii pot merge pe Transfăgărăşan până la Bâlea Cascadă, de unde transportul este posibil doar pe cablu.

Risc însemnat de producere de avalanşe mai este şi la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Bucegi, scrie Agerpres. În celelalte masive din ţară şi în munţii Făgăraş şi Bucegi, sub altitudinea de 1.800 de metri, riscul de avalanşe este mai mic, de gradul unu sau doi, adică redus sau moderat, mai precizează sursa citată. 

Citește și:

Vremea se schimbă din nou în toată țara! Meteorolog ANM: Temperaturile nu mai trec de 15-18 grade

Meteorologul Mihai Huştiu a oferit informaţii la Realitatea Plus, despre cum va fi vremea în următoarele zile.

Dacă zilele trecute ne-am bucurat de o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, zilele următoare vremea va fi schimbătoare. 

"Ploile anunțate sunt destul de slabe cantitativ și sunt de scurtă durată începând de la noapte în partea de sud a ţării. Nu vorbim de instabilitate, de ploi torențiale. Mai semnificativă este răcirea. Dacă ieri ne-am bucurat de temperaturi de 24-26 de grade, mâine o răcire evidentă în special în sudul și estul țării, temperaturi ce nu mai trec de 15-18 grade”, a spus Mihai Huştiu, meteorolog ANM, la Realitatea Plus.

Nici bucureștenii nu scapă de temperaturile scăzute

"De asemenea și în Capitală, dacă ieri au fost 24 de grade, astăzi 20-21 de grade. Mâine cel mult 16 grade, însă, răcirea este de scurtă durată.

Vineri, vremea se încălzește din nou, temperaturile revin la 20-23 de grade, ploile încetează în mare parte din țară, dar pe la munte vor mai fi câteva ploi de scurtă durată, prin sud-vest, centru și est”, a adăugat Mihai Huştiu, meteorolog ANM. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel