Risc ridicat de inundații în România, pe zeci de râuri, până luni. INHGA, ultimele informații / hartă

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Specialiștii I.N.H.G.A. au actualizat codurile hidrologice. Risc crescut de inundații, până luni.

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice emise în cursul zilei de ieri.

Astfel, Codul Portocaliu este valabil începând de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 16:00, pe râuri din bazinele hidrografice: Mureș, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Prahova și Buzău.

Acest cod este activ și în intervalul 29 septembrie, ora 22:00 - 30 septembrie, ora 16:00, pe râuri din bazinele hidrografice: Bahlui, Bârlad, Prut, Siret și râurile din Dobrogea. De asemenea, va intra în vigoare Codul Galben, începând din această seară, de la ora 18:00, cu valabilitate până duminică, la ora 16:00.

Acesta vizează râuri din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Bega și Timiș.

Același cod este valabil și în intervalul 29 septembrie, ora 6:00 - 30 septembrie, ora 24:00, pe anumite sectoare de râuri din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

Recomandăm turiștilor să evite deplasările în zonele aflate sub avertizare hidrometeorologică și să fie atenți la sfaturile autorităților.

De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să fie în legătură cu operatorii apă-canal din zonele afectate, deoarece cantitățile mari de precipitații pot conduce la incapacitatea canalizărilor de a prelua aceste cantități de apă.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel