Riscul de AVC, evaluat la supermarket / Metoda ingenioasă prin care afecțiunile cardiace pot fi diagnosticate

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Senzorii cărucioarelor de supermarket ar putea ajuta la identificarea riscului de accident vascular cerebral, spun oamenii de știință.

Un studiu cu 2.155 de participanți la magazinele Sainsbury’s a dus la diagnosticarea fibrilației atriale pentru 39 de persoane care nu știau că au această afecțiune, conform The Guardian.

Cărucioarele de supermarket pot fi cunoscute pentru roțile lor zdruncinate și cadrele ruginite, dar cercetătorii spun că acestea ar putea fi folosite pentru a salva vieți, ajutând la identificarea persoanelor cu risc de accident vascular cerebral prin senzorii din mânere.

Potrivit British Heart Foundation, una din 45 de persoane din Marea Britanie trăiește cu fibrilație atrială (FA), care provoacă un ritm cardiac anormal și poate crește riscul de accident vascular cerebral. Deși oamenii ar putea să nu fie conștienți că au această afecțiune, detectarea și diagnosticarea precoce sunt importante.

Acum, cercetătorii au venit cu o abordare inventivă pentru identificarea celor expuși riscului: instalarea de senzori de electrocardiogramă (ECG) în mânerele cărucioarelor de supermarket pentru a monitoriza adulții cu aritmii anormale ale inimii.

Procesul, desfășurat la patru supermarketuri Sainsbury’s timp de trei luni, a implicat 2.155 de adulți.

Participanții au fost instruiți să țină mâna pe mânerul căruciorului timp de cel puțin 60 de secunde. Dacă senzorii au detectat semne de AF, o cruce roșie a apărut pe mânerul căruciorului, în timp ce un marker verde arăta dacă nu au fost detectate semne. Într-o măsură suplimentară de screening, tuturor participanților li sa făcut o verificare a pulsului și un EKG.

Rezultatele, prezentate la Acnap 2023, un congres științific al Societății Europene de Cardiologie, au dezvăluit că, atunci când datele ECG pentru 220 de participanți care au fost semnalați ca având potențial FA au fost cercetate de un cardiolog, 59 de participanți au fost diagnosticați ca având această afecțiune, dintre care 39 nu știau că sunt afectați de ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel