Riscul din pepene despre care nu știai. Efecte adverse ale consumului acestui fruct

foto: Freepik
foto: Freepik

Odată cu venirea căldurii, pepenele verde devine fructul de referință.

Aportul său de apă și conținutul scăzut de calorii îl fac o opțiune răcoritoare și benefică pentru rinichi. Totuși, știai că are și inconveniente pentru sănătatea renală?

Când vorbim despre pepenele verde, ne referim la un fruct răcoritor, dulce și hidratant, perfect pentru lunile călduroase. Pepenele verde este un aliment bogat în apă, ceea ce îl face un fruct perfect pentru funcționarea rinichilor. Dar, departe de asta, poate cauza și probleme renale serioase.

Este motivul pentru care pepenele verde este un fruct aparte, deoarece oferă beneficii, pe de o parte, dar poate și să le anuleze. De aceea, este important să cunoaștem adevăratele proprietăți pe care le aduce pepenele verde organismului. Nimic, așadar, care să nu poată fi remediat cu un consum moderat. Printre numeroasele avantaje pe care le poate oferi acest fruct, se numără și câteva dezavantaje, mai ales pentru persoanele care deja au probleme de sănătate renală. 

Consumul zilnic de pepene verde poate avea un impact negativ asupra sănătății renale. În acest caz, dacă este consumat în exces, ar putea avea un efect advers.

2. Sursa foto... (pepene-watermelon_49861800.jpg)

În comparație cu alte fructe, pepenele verde nu are un conținut foarte ridicat de potasiu, dar este totuși necesar să fie luat în considerare. În cazul unor afecțiuni precum insuficiența renală, rinichii nu sunt capabili să elimine excesul de potasiu, astfel încât acesta trece direct în sânge. Acest lucru, conform poate provoca de la ritmuri cardiace anormale până la cel mai grav caz, un atac de cord. Recomandarea pentru persoanele cu probleme renale este să limiteze consumul de pepene verde la o cană pe zi, conform National Kidney Foundation.

Cu toate acestea, pentru persoanele care nu au contraindicații renale, consumul moderat de pepene verde ar putea aduce diverse beneficii datorită conținutului său de apă. Acest fruct te menține mai hidratat în zilele călduroase comparativ cu alte fructe și, în cantități normale, poate aduce beneficii și rinichilor. Apa face să poată filtra mai bine ceea ce este nociv pentru organism și, prin urmare, favorizează o bună funcționare.

În plus, pepenele verde conține și licopen, un pigment natural numit caroten care îi conferă culoarea roșie. Este un antioxidant bogat, care se găsește și în alte alimente precum roșiile sau ardeii și care s-a demonstrat că are beneficii, în special, împotriva cancerului de rinichi, conform unor studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel