Rishi Sunak, mesaj pentru Putin: Rămânem pe termen lung alături de Ucraina!

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak. Sursa: Agerpres
Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak. Sursa: Agerpres

Premierul britanic Rishi Sunak promite sprijin susținut pentru Ucraina.

Într-un interviu pentru Sky News din Hiroshima, premierul Rishi Sunak a vorbit despre politica și poziția sa față de Ucraina. Anterior, el a anunțat interzicerea importurilor de diamante rusești.

„Rusia trebuie să știe că noi și alte țări suntem fermi în hotărârea noastră de a sprijini Ucraina, nu doar aici și acum cu resursele de care are nevoie pentru a se proteja, ci și pe termen lung”, a spus premierul.

Atacuri cu rachete în mai multe orașe ucrainene. Kievul susține că a doborât aproape toate proiectilele

Noi rachete au fost lansate în noaptea de joi spre vineri în mai multe orașe din Ucraina, dar oficialitățile de la Kiev au precizat că majoritatea dintre acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Oficiali militari şi mass-media au raportat explozii inclusiv în Liov şi Rivne, în vestul ţării, dar şi la Herson, în sud. Şeful administraţiei civile şi militare din regiunea Krivîi Rih (sud), Oleksandr Vilkul, a făcut apel ca locuitorii să rămână în adăposturi şi a raportat explozii.

Administraţia civilă şi militară de la Kiev a apreciat că atacurile ruseşti efectuate de la începutul lunii mai au fost "fără precedent în ceea ce priveşte puterea, intensitatea şi varietatea lor".

În privinţa situaţiei de pe front, liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin a apreciat drept improbabilă o capturare în zilele următoare a oraşului Bahmut din estul Ucrainei."Este puţin probabil ca Bahmut să fie cucerit complet mâine sau poimâine", a scris Prigojin pe Telegram joi seară, raportând lupte grele în suburbiile de sud-vest ale oraşului."Bahmut nu a fost cucerit încă. Este o suburbie numită Samolet. Este o fortăreaţă inexpugnabilă, formată din şiruri de blocuri (...) Acolo au loc în acest moment cele mai grele bătălii", a mai spus şeful mercenarilor Wagner.

Cu toate acestea, se pare că forțele Kievului ar fi recucerit noi porțiuni în Bahmut, acestea raportând că au avansat aproximativ un kilometru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel