RO Alert în Tulcea. Au fost detectate drone la granița cu Ucraina/ Update ISU Delta

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În Tulcea a fost emis un mesaj RO-ALERT în contextul războiului din Ucraina.

UPDATE: Două persoane au sunat la 112 după ce în județul Tulcea a fost transmis mesaj RO-ALERT, în contextul războiului din Ucraina.

”Au fost înregistrate două apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care se solicitau informații referitoare la mesajul RO-ALERT.

Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit poate apela numărul unic de urgență pentru a cere sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Cristina Profir, citat de Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, până la sfârșitul lunii septembrie, în România s-au descoperit fragmente de drone implicate în atacurile rusești asupra infrastructurii portuare din Ucraina în 11 locuri. Zece dintre ele sunt în județul Tulcea, iar bucăți dintr-o dronă au fost găsite și în Insula Mare a Brăilei.

Știrea inițială

Populația din nordul județului Tulcea a fost alertată miercuri seară, după ce radarele Ministerului Apărării Naționale au detectate drone în apropierea graniței româno-ucrainene.

Mesajul RO-ALERT, transmis în jurul orei 21,00, anunța că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.


FOTO: Agerpres

”În această seară a fost transmis un mesaj RO-ALERT pentru zona de nord-est a județului Tulcea, după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Menționăm că aceste mesaje au rolul de informare a populației despre faptul că sunt posibile atacuri ale Federației Ruse asupra teritoriului ucrainean și că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național, în zona de graniță a României cu Ucraina”, arată ISU Delta, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel