RO-ALERT în Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În Tulcea a fost emis un mesaj RO-ALERT în contextul războiului din Ucraina.

UPDATE:

Nicio persoană din judeţul Tulcea, avertizată sâmbătă dimineaţa cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe fondul războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, nu a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a confirma faptul că pe teritoriul României au căzut obiecte care ar putea fi fragmente de drone, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Delta", Dan Năstase.

"Structurile cu rol de apărare ale statului român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie, care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-ALERT către populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea, mai exact zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina. (...) Menţionăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situaţia de la graniţă", a precizat ISU Delta.

Știrea inițială:

În localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea şi pentru o parte a populaţiei oraşului Galaţi, a fost emis sâmbătă dimineața un mesaj RO-ALERT în contextul războiului din Ucraina. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, oamenii au fost avertizați că există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian.

Mesajul RO-ALERT a fost emis de IGSU în jurul orei 6:45 şi are ca scop informarea populaţiei din zona din imediata apropiere a graniţei româno-ucrainene cu privire la modul de comportare în asemenea situaţii, recomandarea de păstrare a calmului şi măsuri de autoprotecţie.

Patru drone au fost găsite în Tulcea



Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Astfel de mesaje au fost trimise populaţiei începând din toamna anului trecut, atunci când pe teritoriul judeţului Tulcea au căzut de mai multe ori drone, în urma atacurilor Federaţiei Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Potrivit MApN, în judeţul Tulcea, anul trecut, au fost identificate, în patru cazuri, resturi de aparate de zbor fără echipaj (UAV, unmanned aerial vehicle - n.r.). Astfel, primele resturi de drone din 2022 au fost găsite pe data de 5 septembrie în fâşia de pădure de pe malul drept al braţului Chilia, în zona localităţii Plauru, apoi pe 9 septembrie în aceeaşi zonă, pe 13 septembrie în apropiere de localitatea Nufăru, iar în noaptea de 13 spre 14 decembrie - în zona localităţii Grindu. Acestea au fost de altfel şi singurele resturi de drone găsite de militari în România anul trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel