RO-ALERT în Tulcea din cauza războiului din Ucraina

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În Tulcea a fost emis un mesaj RO-ALERT în contextul războiului din Ucraina.

Zona de nord a județului Tulcea a fost alertată noaptea trecută din cauza atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene la Dunăre. Autoritățile au avertizat că  există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian, notează Digi 24.

”A fost o noapte albă pentru mulți dintre locuitorii din județul Tulcea începând cu ora 2.10. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-ALERT pentru zona de nord a județului Tulcea. Prin acest mesaj, cetățenii au fost avertizați de posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Acest mesaj RO-Alert a fost dat în jurul ore de 2.10, după ce mai multe drone se apropiau de zona de nord a județului Tulcea. Zgomotul acestora s-a auzit în multe localități din județ”, a transmis reporterul Digi 24, Iulia Stanciu.

De asemenea, 10 apeluri au fost date la numărul de urgență 112. ”Oamenii au spus că aud sunete puternice. Cele mai multe apeluri au fost date din orașul Tulcea, iar oamenii semnalau faptul că se aud explozii. Au fost și apeluri prin care oamenii solicitau informații, iar operatorii încercau să îi liniștească. De precizat că această alertă aeriană a încetat la ora 3.46”, a mai spus Iulia Stanciu.

Localităţile din județul Tulcea în care a fost emis mesajul RO-ALERT sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Sulina, notează Agerpres.

Resturi de aparate de zbor fără echipaj identificate în România

Potrivit MApN, în judeţul Tulcea, anul trecut, au fost identificate, în patru cazuri, resturi de aparate de zbor fără echipaj (n.r. UAV, unmanned aerial vehicle).

Astfel, primele resturi de drone din 2022 au fost găsite pe data de 5 septembrie în fâşia de pădure de pe malul drept al braţului Chilia, în zona localităţii Plauru, apoi pe 9 septembrie în aceeaşi zonă, pe 13 septembrie în apropiere de localitatea Nufăru, iar în noaptea de 13 spre 14 decembrie - în zona localităţii Grindu. Acestea au fost de altfel şi singurele resturi de drone găsite de militari în România anul trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel