Ro-ALERT la Tulcea. Un nou atac la graniță

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În Tulcea a fost emis un nou mesaj RO-ALERT în numai 24 de ore, în contextul războiului din Ucraina.

Locuitorii din nordul județului Tulcea au primit o nouă alertă de atac la graniță, a doua noapte consecutivă, transmite Digi 24.

”Conform informărilor transmise, la prima oră de cei de la ISU Delta, în jurul orei 1.20, localnicii din mai multe localități din zona de nord a județului Tulcea au primit acest mesaj RO-ALERT că există posibilitatea căderii acestor obiecte din spațiul aerian și oamenii au primit indicațiile obișnuite în astfel de cazuri: să își păstreze calmul, să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă și să sune la 112 dacă observă obiecte căzute din cer.

Din informațiile pe care le avem până acum nu au fost înregistrate astfel de apeluri”, a explicat reporterul Andreea Georgescu, arătând și o serie de imagini filmate în noaptea anterioară, când au fost transmisă prima alertă de atac.

”Sunt atacuri ample ale armatei ruse în apropierea graniței României, în zona Portului Ismail. Noaptea trecută au putut fi văzute inclusiv din municipiul Tulcea, aflat la o distanță apreciabilă de Ismail”, a mai spus Georgescu.

FOTO: captură Digi24

Reamintim că în urma atacurilor din noaptea de marți spre miercuri, autoritățile române au decis ridicarea de la sol a două avioane F-16 pentru a monitoriza situația și au fost dispuse căutări, după răsărit, în zona în care au fost semnalate exploziile pentru a verifica dacă bucăți de dronă au căzut sau nu pe teritoriul României. ”Până acum nu sunt informații că astfel de obiecte au fost găsite”, a conchis reporterul postului menționat.

Patru cazuri în care au fost identificate resturi de aparate de zbor fără echipaj identificate în România

Potrivit MApN, în judeţul Tulcea, anul trecut, au fost identificate, în patru cazuri, resturi de aparate de zbor fără echipaj (n.r. UAV, unmanned aerial vehicle).

Astfel, primele resturi de drone din 2022 au fost găsite pe data de 5 septembrie în fâşia de pădure de pe malul drept al braţului Chilia, în zona localităţii Plauru, apoi pe 9 septembrie în aceeaşi zonă, pe 13 septembrie în apropiere de localitatea Nufăru, iar în noaptea de 13 spre 14 decembrie - în zona localităţii Grindu. Acestea au fost de altfel şi singurele resturi de drone găsite de militari în România anul trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel