RO-Alert, panică la graniță. Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului: Acesta este un avertisment de plin război! Setarea unui minim nivel de alertă este de bun augur

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, a reacționat după alerta de aseară de la graniță, care s-ar fi dovedit a fi falsă.

Jandarmii şi cei de la ISU au căutat, pe o rază de 10 km, posibile rămășițe de drone, după un apel venit, azi-noapte, la 112. Căutările au fost oprite, între timp, după ce nu s-a găsit nimic.

Tot azi-noapte, MApN a luat măsuri de urgență și a anunțat ISU să alerteze populația din Tulcea și Galați. Radarul Armatei României ar fi detectat un semnal care indică o posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național, pe o rută spre Galați. 

Vezi și: RO-Alert în Tulcea și Galați. MApN, noi detalii: O posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național

"Atunci, pornim de la premisa că a fost o alertă falsă, tocmai pentru că vorbim şi cel mai probabil vom vorbi şi în viitorul apropiat de multe alerte false. Eu cred că setarea unui minim nivel de avertizare sub care populaţia nu ar trebui să fie panicată este de bun augur. Înţeleg că sunt destui angajaţi la stat care trebuie să îşi justifice prezența la locul de muncă, dar nu aşa. Din punctul meu de vedere. Pot să înțeleg multe, dar cred că o formă de a-i anunţa pe cetăţeni să se îndrepte la miezul nopţii către adăposturi... Să mă ierte Dumnezeu, dar ăsta este un avertisment de plin război. Slavă Cerului că suntem în NATO şi că suntem sub cupola aceasta ferită", a spus Ionuț Pucheanu, la Antena 3.

"Se poate instala o panică generală"

Cât despre faptul că oamenii spun că aceste avertizări venite din partea RO-Alert creează panică, edilul a declarat:

"Cu siguranţă aşa este, fiindcă fiecăruia îi trece prin cap tot felul de lucruri. Cel mai probabil, pentru cei care nu au acces deloc la un minim de informare şi pot specula se poate instala o panică generală şi ajungem la o cu totul şi cu totul altă situaţie la nivel naţional. Cred că setarea unui minim de alertă, nu doar aşa "avem o suspiciune cum că poate ceva a intrat în spaţiul nostru european"... Păi, pe bune! Parcă şi cu dacă se plimbau cu o barcă? Asta este Armată Română? (...) Omul de rând, atunci când îi spui "domnule, vezi ca o să îţi cadă ceva în cap şi poate o să facă şi boom", vă garantez că, până dimineaţă, nu mai doarme. Cum aţi vedea dumneavoastră un oraş care îşi duce viaţă de zi cu zi extrem de liniștit, deodată să vezi oameni cu rucsacuri în spate, cu familiile după ei, încărcaţi în mașini, gata să părăsească oraşul."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel