Robert Bauer, preşedintele Comitetului Militar al NATO, vine în România

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Amiralul Robert Bauer, preşedintele Comitetului Militar al NAT,O vine în România.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, se vor întâlni, miercuri, la sediul MApN, cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Robert Bauer, în cadrul vizitei pe care înaltul oficial aliat o desfăşoară, în perioada 11-14 aprilie, în ţara noastră.

Potrivit unui comunicat al MApN, în acest context sunt planificate discuţii privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dinamica implementării măsurilor aliate de descurajare şi apărare a spaţiului euroatlantic, operaţiile şi misiunile NATO, precum şi evenimentele majore de instruire din acest an. 

Citește și:

Moscova reacționează după declarațiile lui Mircea Geoană. Mesaj pentru  R. Moldova: Apropierea de NATO înseamnă pierderea suveranității

Moscova afirmă că speră ca forţele politice din Republica Moldova să rămână capabile să realizeze că apropierea republicii de NATO ar însemna pierderea suveranităţii, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie Interfax.

"Am subliniat în mod repetat că diversele formate de parteneriat pentru aprofundarea interacțiunii cu NATO servesc mai mult ca instrument de manipulare și nu vizează o cooperare cu adevărat reciproc avantajoasă și egală, sau consolidarea securității în zona euro-atlantică. Prin Încercările NATO de atrage Moldova arată deosebit de cinic pe fondul situației din Ucraina, care a fost în mare măsură provocată de politica iresponsabilă de extindere a alianței", a spus Zaharova, comentând declarațiile prim-secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

"Sperăm că mai există forțe politice în Moldova care sunt capabile să realizeze că apropierea de NATO înseamnă pierderea suveranității, iar extinderea neîngrădită a alianței nu este altceva decât o continuare a tradițiilor neocoloniale ale Occidentului, care nu țin cont nici de caracteristicile politice interne ale statelor, nici de legăturile vechi de secole cu vecinii lor", a subliniat Zaharova.  Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel