La Chișinău a prins o nouă viață proiectul inceput ca ministru al Justiției în urmă cu 10 ani, a anunțat senatorul PSD de Giurgiu.
A doua ediție a Codex Constituțional, la care am lucrat alături de specialiști marcanți ai dreptului românesc, a fost lansată în versiune electronică.
Această ediție, coordonată de Prof. Univ. Dr. Ștefan Deaconu, recunoscut specialist al dreptului constituțional, conține Constituțiile statelor membre ale Uniunii Europene, traduse şi comentate în limba română, precum şi, în plus față de prima versiune, Legea fundamentală a Republicii Moldova.
Codex Constituțional reprezintă o lucrare amplă, deosebit de utilă atât pentru cei pasionați de dreptul constituțional, cât și pentru cei care sunt interesați de conținutul legilor fundamentale ale statelor comunitare, în clubul cărora sper să ajungă cât mai repede şi Republica Moldova, care a început de curând negocierile de aderare la Uniunea Europeană.
Această ediție, publicată de Editura Cartier, a fost elaborată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, în parteneriat cu Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice al Universității din București, cu sprijinul ministerelor justiției de la București și Chișinău.
Le mulțumesc coautorilor Domnica Manole, Președinta Curții Constituționale a Republicii Moldova, prof. univ. dr. Elena Simina Tănăsescu, judecător al Curții Constituționale a României și conf univ.dr. Silviu Gabriel Barbu, cu care am lucrat sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Ștefan Deaconu, avocat în cadrul Baroului București, președinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, precum şi prietenilor mei Oleg Efrim, fost ministru al justiției, si Iurie Ciocan, fără de care nu ar fi fost posibilă apariția la Chișinău a acestei ediții, ținut să precizeze Robert Cazanciuc..
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu