Drepturile fundamentale în fața Inteligenței Artificiale a fost tema dezbaterii pe care a organizat-o senatorul Robert Cazanciuc împreună cu profesorul Cristian Pîrvulescu la Muzeul Unirii din Iași.
Ocazionată de lansarea volumului Caiet Constituțional II, în care au fost adunate intervențiile participanților la prima dezbatere cu același titlu organizată tot la Iași în urmă cu un an de zile, dezbaterea a adus față în față profesori de Drept și de informatică care au discutat despre beneficiile tehnologiei dar și despre riscurile utilizării neadecvate sau rău intenționate.
Iașiul a fost a doua gazdă a ciclul de conferințe dedicate împlinirii a 30 de ani de la adoptarea Constituției României. Dezbaterile organizate în cinci centre universitare împreună cu cadre didactice și studenți au și rolul de a identifica eventuale teme de revizuire a Constituției pentru ca legea fundamentată sa ofere cadrul adecvat de organizare, dezvoltare și protecție a unei societăți cu multe transformări și ambiții.
Ne-a bucurat prezenta domnului profesor Dan Cristea, unul dintre pionierii IA din România, membru corespondent al Academiei Române.
Mulțumesc domnilor profesori prezenți astăzi la lansare: Doru Pănescu, Marius Bălan, Cătălin Luca, Remus Jurj, precum și tuturor autorilor prezenți în Caiet Constituțional II: Adina Magda Florea, Dragoș Tudorache, Laura Maria Stănilă, Cătălin Enăchescu, Iulia Motoc, Ionuț Cristian Pistol, Traian Briciu, Alexandru Petrescu, Mihai Negroiu, Sorin Bocancea, a precizat senatorul Robert Cazanciuc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu