Senatorul PSD Robert Cazanciuc a discutat cu liceenii de la Colegiul Naţional Spiru Haret despre pericolul consumului de droguri.
"Despre pericolul drogurilor şi mituri în rândul tinerilor am discutat, ieri, la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, împreună cu domnul doctor conferenţiar Radu Tincu, şeful Secţiei de Toxicologie de la Spitalul Clinic Floreasca.
Într-o atmosferă extrem de interactivă, printre zâmbete şi fețe încremenite de uimire, liceenii au înţeles din dezbatere că nu există scurtătură către o viaţă fără de griji, că o viaţă frumoasă nu se poate obţine decât prin învăţătură şi muncă, că nu există căi miraculoase, ci doar şarlatani care vor să vândă iluzii.
Pentru a câştiga încrederea potenţialelor victime, vânzătorii de droguri, adică infractorii, folosesc diverse metode, cum ar fi oferirea gratuită, din prietenie, a unor “pastile de fericire”, pentru a crea dependenţă faţă de substanţe interzise de lege.
Mitul unor droguri care nu dau dependenta este, în fapt, doar o altă metodă de a crea dependenţă de substanţe pe care dealeri le vor vinde scump victimelor.
Dependenţa fizică nu se instalează imediat, ea este precedată de una psihică, iar cei care vând droguri ştiu să capteze atenţia celor care vor să experimenteze crezând că lor nu li se poate întâmpla nimic. Atenţie! Aşa ceva pur şi simplu nu există!!!
Este doar o chestiune de timp până când consumatorii de droguri vor avea sănătatea afectată sau îşi vor pune viaţa în pericol.
În funcţie de tipul substanţei interzise sau cantitatea introdusă în organism, pot fi consecinţe rapide sau îndelungate asupra sănătăţii.
Drogurile pot afecta sistemul nervos încât să rămâi paralizat pe viaţă imediat prin chiar consumul lor sau pot crea un efect halucinogen astfel încât să te împiedici de orice obiect din calea ta pe care nu reuşeşti să îl mai vezi, şi să rămâi acolo paralizat sau poţi avea sentimentul că tu eşti cel ales să înveţe oamenii cum să zboare cu propriile braţe.
Coma sau sevrajul sunt consecinţe ale consumului de droguri.
Mitul libertăţii pe care ţi-l dau drogurile este de fapt calea către sclavia faţă de indivizii care nu pun preţ pe viaţă, fiind interesaţi să ia până la epuizare toate resursele unei victime şi apoi să treacă mai departe la naivii care cred că le-a ieşit şi lor norocul în cale.
Când efectul halucinogen al consumului unui drog dispare vei constata că totul în jurul tău este la fel, iar încercarea de „evadare” în altă lume te poate trezi la o realitate extrem de dureroasă pentru tine sau pentru cei din jur.
Vrei să fii frumos şi deştept, fii doar inteligent, nu şmecher, învaţă şi munceşte şi vei fi cu adevărat liber să faci ceea ce vrei în viaţă!
Acestea au fost câteva dintre concluziile întâlnirii cu liceenii! Vor urma astfel de dialoguri şi cu cei chemaţi să aplice legea faţă de cei care cred că pot vinde iluzii fără ca ei să plătească", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News