Robert F. Kennedy Jr. a decis pe cine susține după ce s-a retras din cursa alegerilor prezidențiale din SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Candidatul independent la președinția SUA Robert F. Kennedy Jr. și-a anunțat retragerea din cursă.

Robert F Kennedy Jr, descendentul familiei democrate Kennedy a cărei campanie prezidențială independentă a amenințat că va atrage voturi atât de la republicani, cât și de la democrați, și-a suspendat campania și a decis să îl susțină pe Donald Trump, scrie The Guardian.

Cine este Robert F. Kennedy

Sprijinul său național a scăzut la doar 4%, conform unui sondaj de opinie făcut la începutul acestei luni. Robert F Kennedy Jr. este avocat de mediu, activist anti-vaccin și fiu și nepot a doi mari titani ai politicii democrate (tatăl său, senatorul american Robert F. Kennedy, și unchiul său, președintele american John F. Kennedy), a intrat în cursă în luna aprilie 2023 ca adversar al președintelui Joe Biden pentru nominalizarea democrată.

Robert F Kennedy Jr. a declarat, într-un interviu pentru Reuters din martie că, dacă va fi ales președinte, nu va restricționa avortul și va abroga multe prevederi ale Legii de scădere a inflației semnată de Biden. De asemenea, el a zis că va încerca să închidă granița din sud pentru imigranții care intră ilegal în Statele Unite ale Americii.

Robert F Kennedy Jr. a avut sprijinul a 20% dintre americani, arătau sondajele. Ce s-a întâmplat

 

De asemenea, Robert F Kennedy Jr.  a oferit un sprijin solid Israelului. În contextul în care alegătorii de la data respectivă erau dezamăgiți atât de Biden, cât și de Trump, interesul pentru Kennedy a crescut destul de mult.

Însă acesta a decis să candideze ca independent. Mai mult, sondaj Reuters/Ipsos din luna noiembrie 2023 a arătat că Kennedy avea sprijinul a 20% dintre americani, fiind într-o cursă în trei cu Joe Biden și Donald Trump. Pentru o perioadă, atât campania lui Joe Biden, cât și cea a lui Donald Trump au dat indicii că sunt îngrijorate de faptul că Kennedy ar putea lua suficient sprijin pentru a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale.

Sprijinul la nivel național pentru Robert F Kennedy Jr. a scăzut la 4%, dar ar putea fi crucial într-o cursă strânsă Donald Trump- Kamala Harris

 

Însă pe măsură ce cursa prezidențială s-a schimbat rapid în ultima perioadă, respectiv în ultimele două luni, cu Donald Trump supraviețuind unei tentative de asasinat, iar Biden, în vârstă de 81 de ani, cedând presiunilor din partea propriului partid, lăsând-o pe Kamala Harris să candideze în locul lui, iată că interesul votanților pentru Robert F Kennedy a scăzut.

Un sondaj Ipsos realizat la începutul lunii iulie releva faptul că sprijinul său la nivel național a scăzut la 4%, o cifră foarte mică, dar care ar putea fi esențială într-o cursă strânsă, precum actuala confruntare Donald Trump- Kamala Harris. Mai mult, Donald Trump a declarat pentru CNN faptul că ar fi ”cu siguranță deschis” ca Robert F. Kennedy Jr. să joace un rol cheie în administrația sa dacă acesta se retrage din cursa prezidențială și îl susține.

Citește și articolul - Biden lansează programul "Keeping Families Together". Soții imigranților aflați în mod ilegal în Statele Unite ale Americii și-ar putea obține cetățenia. Cui i se mai adresează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel