Robert F. Kennedy Jr. susține că CIA a fost implicată în asasinarea fostului președinte SUA, John F. Kennedy

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Robert F. Kennedy Jr., candidat la alegerile prezidențiale ale democraților din 2024, a susținut că Agenția Centrală de Informații (CIA) a fost implicată în asasinarea unchiului său, fostul președinte John F. Kennedy.

Într-un interviu la Fox News, Robert F. Kennedy Jr. a susținut că există dovezi solide care arată că CIA a avut un rol într-un complot care a dus la asasinarea celui de-al 35-lea președinte în 1963, potrivit IB Times.

”Există milioane de pagini de documente; documente CIA, transcrieri, conversații înregistrate de la ambasada cubaneză din Mexico City – este greu de rezumat dovezile”, a spus Kennedy.

Probe reținute și acuzații

Candidatul democrat la președinția a susținut că fostul director CIA, Allen Dulles, care a fost concediat în special de JFK, a reținut de la Comisia Warren dovezile implicării agenției de informații în asasinat.

”Când Congresul, 10 ani mai târziu, a investigat crima cu mult mai multe dovezi decât le avea Comisia Warren la dispoziție, Congresul a constatat că, da, a fost un complot. A fost o conspirație și au fost mai multe persoane implicate”, a spus Kennedy.

”Majoritatea oamenilor din acea investigație credeau că CIA a fost cea care a fost în spatele asasinatului – pentru că dovezile au fost copleșitoare pentru ei”, a adăugat el.

Kennedy a mai susținut că tatăl său,  Robert ”Bobby” Kennedy Sr., care era procuror general la momentul asasinarii fostului președinte, a sunat un ofițer CIA și pe directorul CIA de atunci, John McCone, pentru a-l întreba dacă agenția a fost implicată în crimă.

Kennedy a spus că ”primul instinct” al tatălui său a fost că CIA a avut un rol în asasinarea lui JFK.

CIA a negat în mod repetat teoria conspirației, susținând că agenția de informații nu a avut un rol în moartea fostului președinte Kennedy și chiar a prezentat  un document de 25 de pagini din 2001 care dezmintă afirmația.

În 1979, Comitetul Selectat al Camerei pentru Asasinări a concluzionat că CIA nu a fost implicată în asasinarea lui JFK. Totuși, comitetul a descoperit că CIA era ”deficientă în colectarea și împărtășirea informațiilor” înainte și după asasinare.

Asasinarea lui JFK

Pe 22 noiembrie 1963, JFK a fost împușcat de trei ori de Lee Harvey Oswald, în timp ce se afla la bordul limuzinei prezidențiale din Dallas, Texas.

Potrivit comitetului Camerei, Oswald a tras cu pușca de la fereastra de la etajul șase din colțul de sud-est al clădirii Texas School Book Depository.

După ce a fost arestat, Lee Harvey Oswald a fost împușcat și ucis de Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte din Dallas, la două zile după asasinarea lui JFK.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel