Robert Negoiță face referendum pe urbanism. Spune că al lui Nicușor Dan e o fumigenă: A băut apă după Elena Udrea

FOTO: captura video Facebook @Robert Negoiță
FOTO: captura video Facebook @Robert Negoiță

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea un referendum pentru regulile de urbanism din București.

Robert Negoiță, edilul Sectorului 3, a anunțat că în cadrul unei conferințe de presă că va propune un referendum privind regulile de urbanism în Capitală, însă afirmă că ideea lui Nicușor Dan, pe care acesta din urmă a lansat-o duminică seară, după exit-poll-ul alegerilor locale, de referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din municipiu, reprezintă o ”fumigenă”.

”Când nu ai proiecte, că nu ai despre ce să vorbești, că nu faci poduri, nu faci pasaje, nu faci bulevarde, nu fluidizezi circulația (...), vii cu fumigene de acest fel. Eu mi-am propus să fiu foarte atent de unde beau apă. Cred că a găsit pe acolo un pahar pe care l-a folosit și Elena Udrea, că a băut apă după.

Nu este deloc ideea nouă, ăsta e proiectul Elenei Udrea. Elena Udrea a vrut să desființeze sectoarele (...). Aș propune și eu, de exemplu, un referendum și credeți-mă că am să îl propun și am să mă lupt pentru a exista și bucureștenii să se exprime: Ne dorim reglementare urbanistică în acest oraș? Iată o întrebare de referendum. Stimate bucureștean, indiferent cu cine ai votat, vrei ca orașul acesta să aibă niște reguli de urbanism? Atunci, haideți să ne ducem cu referendumul acesta, să îl și să vedem cum iese. Că dacă, de exemplu, bucureșteni nu își doresc reguli de urbanism în acest oraș, îl lăsăm pe primarul general, în continuare, să vorbească, să facă puțin”, a spus, joi, Robert Negoiță, citat de Agerpres.

Desființarea sectoarelor, o idee foarte dezbătută

Potrivit lui Negoiță, ideea desființării sectoarelor a fost ”una foarte  dezbătută, pornită de Elena Udrea, în 2010. S-au făcut studii sociologice pe partea asta. (...) Nu cred într-un asemenea demers că bucureștenii ar fi de acord.

70% din serviciile publice sunt, totuși, în sarcina sectoarelor, cu niște bugete infime față de ce are Primăria Generală. Iar Primăria Generală nu este în stare astăzi să își autorizeze propriile investiții. Astăzi, investiții ale municipalității  sunt blocate pentru că nu sunt autorizate de Primăria Generală”, a mai spus Robert Negoiță.

Altfel, în opinia sa, primăriile ar trebui să aibă un rol cu precădere pe zona de reglementare și din ce în ce mai mic referitor la ce înseamnă autorizare.

”Rolul să fie mai ales pe zona de reglementare, iar toate celelalte să fie în sarcina proiectanților (...), rolul instituției publice ar trebui să fie acela de reglementare”, a punctat primarul Negoiță.

Totodată, edilul Sectorului 3, susține că descentralizarea presupune aducerea deciziei cât mai aproape de cetățean, iar primăria de sector este mult mai aproape de cetățean decât Municipalitatea.

”Varianta corectă e cea în care iei atribuții de la Primăria Generală și le duci către primăria de sector. Atunci când discutăm de termie, unde oamenii fac baie cu apă rece și iarna nu au căldură, ar trebui ca serviciul acesta (...) să treacă la sector cu finanțare cu tot și multe alte domenii care pot fi gestionate de către sectoare”, a spus Robert Negoiță.

Mai mult decât atât, Negoiță, reconfirmat în funcția de primar al Sectorului 3, și-a arătat disponibilitaea de a colabora cu Nicușor Dan, actualul și viitorul primar general.

”Cred că o persoană responsabilă, care ocupă o funcție publică, mai ales prin votul, încrederea cetățenilor, nu ar trebui să își permită ranchiuni personale, dar am mai văzut filme de genul acesta, vom vedea. (...) Din perspectiva mea, deschidere totală la dialog și colaborare cu absolut oricine”, a mai adăugat Robert Negoiță.

Citește și: Robert Negoiță, revoltat că nu poate lua legătura cu Nicușor Dan pe probleme urgente: ”Nu e în stare să-și facă treaba”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel