Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a îndemnat, sâmbătă, pe tineri, să înveţe ce înseamnă democraţia participativă şi să se implice, argumentând că orice iniţiativă pe care aceştia o au, le dezvoltă personalitatea.
'Voi puteţi fi liderii de mâine! Învăţaţi ce înseamnă democraţia participativă cu o atitudine pozitivă, pentru îmbunătăţire, pentru progres, nu împotriva la orice. Asta ar însemna antidezvoltare, antiprogres. Implicaţi-vă pentru că orice iniţiativă vă dezvoltă personalitatea', a afirmat, sâmbătă, Robert Negoiţă la lansarea programului 'Tinerii în dialog cu autorităţile publice locale din Sectorul 3'.
El a subliniat importanţa găsirii unei formule de către administraţia locală astfel încât informaţiile furnizate să fie promovate astfel încât să fie percepute ca importante şi prioritare. 'Tinerii nu neapărat să intre în sistemul bugetar, dar toţi suntem dependenţi de administraţia publică centrală sau locală. Viaţa noastră poate fi influenţată în bine sau în rău şi atunci trebuie să fim capabil să îmbunătăţim administraţia publică', a adăugat Negoiţă. Edilul a participat, sâmbătă, la conferinţa de lansare a proiectului 'Tinerii în dialog cu autorităţile publice locale din Sectorul 3'. Acesta are o valoare de 41.600 euro şi este implementat în perioada 1 februarie - 30 iunie de Asociaţia 'Ţara Tinerilor Uniţi', în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, ca parte a programului 'Erasmus + KA3- Dialog Structurat'.
Întâlniri cu factorii de decizie din Primărie
Potrivit managerului de proiect, Teodora Vasilică, 11.924 de elevi din cele 14 licee din sector vor fi informaţi despre atribuţiile pe care le are Primăria Sectorului 3 şi Consiliul local. Dintre aceştia, vor fi selectaţi 1.307 elevi pentru a participa la şase întâlniri cu factorii de decizie din Primărie şi la o şedinţă de simulare a unui Consiliu local.
[citeste si]
'Ne dorim ca prin acest proiect să creăm o punte între tinerii din sector şi factorii de decizie. Tinerii trebuie să afle cum funcţionează administraţia locală, iar decidenţii să le cunoască nevoile. Împreună sper să găsim cele mai bune formule pentru a creşte încrederea tinerilor în factorii de decizie locali, să se implice în dezbaterile publice şi să aibă propriile iniţiative pentru a soluţiona problemele cu care aceştia se confruntă', a spus Teodora Vasilică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu