Robert Turcescu, ofițer acoperit. Cui face rău Robert Turcescu

val-valcu
val-valcu

Din hărmălaia stârnită de confesiunea lt-col Robert Turcescu, se pot identifica trei tipuri de mesaje.

Antibăsiștii susțin că ”defectarea” lui Robert Turcescu, vocalist  în echipa prezidențială, demonstrează degringolada susținătorilor lui Traian Băsescu. Poate fi și ecoul unei lupte între serviciile secrete, odată pierdut punctul de reper de la Cotroceni. Ipoteza unei diversiuni/ a unui joc de imagine, pentru a abate atenția de la evoluții de pe scena politică, sau dimpotrivă, pentru a aduce tema ofițerului la paroxism, este expediată la ”puțin probabilă”. Practic, auto-deconspirarea confirmă ceea ce ”știau” deja opozanții lui Traian Băsescu: acesta se folosește de structuri ale statului, inclusiv de serviciile secrete. În acest context, este amintită dezbaterea din 2009, moderată de ”imparțialul” Robert Turcescu  și câștigată de președintele în funcție.

Băsiștii au o paletă mai largă de scenarii.  Robert Turcescu se sacrifică, pentru a împinge candidatul (altora, evident) la destăinuiri. Nu a spus dl. președinte Traian Băsescu că a intrat un ofițer acoperit în alegerile prezidențiale?  Sau, poate Robert se preface, în același scop. Nu vedeți că documentele sunt făcături, că nu are CNP de Pitești și timbru fiscal? Sau, este, cu adevărat, ofițer acoperit, dar asta nu ar fi ceva rău. Și-a ascuns identitatea pentru a face bine, pentru a lupta împotriva corupției, a patronilor care își fac jocurile prin intermediul jurnaliștilor care îl critică pe Traian Băsescu. Vechea temă: democrația poate fi încălcată, dacă o faci cu un scop nobil. Cât privește adversarul, acesta e un monstru, nu Robert: l-a șantajat, are dosare, de unde le are? etc.

Câțiva jurnaliști neutri îl înjură pe Turcescu sau, mai degrabă, semnalează o nedreptate: cât de corect este să ai în spate structuri de informații și de relaționare, atunci când concurezi pe o piață dură, cu alții care nu au decât pixul/lap-top-ul din dotare?

Din aceste poziționări rezultă că toată lumea câștigă. Tabăra anti-băsistă își confirmă bănuielile  și scapă de un lider de opinie. Grupurile  care se revendică de la Traian Băsescu se victimizează. Robert Turcescu rămâne în joc, ba chiar poate avansa. S-au văzut cazuri de politicieni care cresc, după ”disclosure”. Emisiunea...slavă Domnului  invocat și de Turcescu, are cine s-o facă. Chiar și B1 iese în avantaj: face economii, și nu de ici de colo.

Cui face rău Robert Turcescu?

Presa, în general, pierde credibilitate și prestigiu. Dacă Robert Turcescu chiar era ofițer acoperit, ar cam pierde și serviciul care l-a angajat. Fie nu a fost în stare să-și păzească documentele pe care ”le-a primit” Turcescu în cursul săptămânii trecute, fie nu a ales pe cine trebuie în funcție. Din această perspectivă, cred că nu va întreprinde nimic  împotriva fostului spion care s-a autodenunțat. Ca să nu răscolească subiectul.  Totul va fi acoperit de mii de postări sterile și sute de scenarii, unul mai fantezist ca altul, până va izbucni următorul scandal, iar lumea va uita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel