Presa autointitulată "de dreapta" pare să facă front comun în jurul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că ar fi fost ofițer acoperit al unui serviciu secret. Silviu Sergiu, Ondine Gherguț, Andreea Pora sau Mircea Marian sunt doar câțiva dintre jurnaliștii care au strâns rândurile în jurul lui Robert Turcescu.
Iată câteva reacții ale jurnaliștilor "de dreapta", după dezvăluirea lui Robert Turcescu:
Silviu Sergiu, pe Facebook: "Robert Nicolae Schengen Turcescu a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit al unui serviciu secret. Este obligatoriu ca institutiile sa lamureasca asta, inclusiv intr-o sala de judecata, deoarece declaratiile lui RT sunt insuficiente. Daca este adevarat, atunci misiunea lui principala in acesti ani a fost sa lupte cu nemernicii din presa romaneasca, care au vrut sa ia captiv statul roman, sa puna Justitia cu botul pe labe, la comanda patronilor lor detestabili.
A fost unul din jurnalistii (dintre cei mai importanti) care au demontat manipularile ordinare puse la cale de trusturile de presa ale unor securisti dovediti, sau oligarhi bolnavi dupa putere si bani, ajutati de slugile lor sordide. A fost in prima linie in vara lui 2012, cand democratia romaneasca a fost calcata in picioare de cei sus-mentionati. Eu, unul, civil fiind, m-am simtit bine sub "comanda" lui. O sa-mi amintesc mereu cu placere de emisiunile in care m-a invitat si in care am sustinut impreuna Justitia si statul de drept.
Stiu ofiteri acoperiti in presa (desigur, n-am dovezi, ci doar informatii), care s-au vandut unor mafioti. Unii pe bani buni, altii pe nimic. Astia trebuie dati afara din presa primii.
Nu e menirea mea sa-l judec pe RT. Doar publicul are acest drept. Doar el judeca drept jurnalisti. Acoperiti sau nu. Ofiteri sau civili. Iar publicul e format si din colegi de breasla ai lui RT, din jurnalisti. Si ei au dreptul de a-l judeca. Cu o singura conditie: sa fie jurnalisti onesti. Pot alege chiar sa-l calce in picioare. Eu n-o s-o fac, pentru ca, indiferent de greselile, exagerarile, derapajele lui RT, nu pot strivi un om pe care l-am admirat.
Nicio lege din Romania nu interzice unui jurnalist sa fie ofiter acoperit. Intr-o tara normala, democratica acest lucru este anormal. Am o veste: Romania nu este nici normala, nici democratica. Daca un ofiter acoperit in presa e onest, patriot, loial tarii, uneori e nevoie de el. Uneori e nevoie de oameni care sa lupte "cu mijloace specifice" cu jurnalisti corupti, care vor sa puna institutiile la picioarele stapanilor lor. Spun aceste lucruri din postura de civil. De jurnalist. Punct. De jurnalist care intelege insa rolul benefic al serviciilor in apararea democratiei, daca in aceste servicii lucreaza oameni onesti si patrioti.
Neispravitii, manjitii, coruptii, ticalosii, din presa autohtona sa se abtina insa sa arunce cu noroi in RT. Pentru ca sunt doar niste mizerabili fara credibilitate.
PS Am scris aceste randuri nu in calitate de jurnalist, ci in calitate de cetatean, care are dreptul la o opinie. Ca jurnalist, voi evita sa fac judecati de valoare, ci voi incerca sa operez cu fapte, sa trag concluzii bazandu-ma pe evidente, sa pun intrebari. Atat cat ma voi pricepe.
PPS Nu exclud insa posibilitatea ca Robert sa nu fie ofiter acoperit, ci sa faca un joc menit a forta deconspirarea prezidentiabilului acoperit. E foarte posibil ca Robert sa fi primit de la o sursa ştatele de plata ale prezidentiabilului acoperit, pe care le-a si publicat pe blog. Sursa sa nu ar putea deconspira numele acestuia pentru ca ar face puscarie. E posibil ca Robert sa joace un rol pentru a ajunge intr-o instanta de judecata, care sa deconspire numele prezidentiabilului acoperit. O instanta poate face asta".
Ondine Gherguț, pe Facebook: "ANALIZA- caz ROBERT TURCESCU
Citesc tot felul de năzdrăvănii despre autodenuntul lui Robert Turcescu, motiv ptr care sunt necesare clarificari:
1. Actiunea a fost premeditată/pregătită din timp ( ca la șah, au fost calculate multe miscări viitoare pe tablă) de Gabriel Oprea, pe atunci ministru al Apărării, care l-a promovat pe Robert Turcescu la gradul de colonel, desi un ofiter acoperit nu este înăltat in grad prin Monitorul Oficial.
Cu alte cuvinte, PRIMUL care l-a deconspirat a fost GABRIEL OPREA!
Robert a fost luat prin surprindere si a negat vehement ( conform regulamentului pe care trebuie sa-l respecte un ofiter acoperit) că ar fi CERUT să fie colonel MApN!
2. Seful Direcției de Informații Militare era ILIE BOTOȘ, fost procuror general al României ( cel care l-a lăsat scăpat pe Omar Hayssam, răpitorul jurnalistilor români si mare mafiot PSD in România), care din această funcție a ajuns consilierul premierului PONTA exact in perioada in care Robert lansase în emisiunile sale leimotivul " Ponta, mai guvernăm si noi ceva?".
Imi pun intrebarea: BOTOȘ i-a dat lui PONTA dosarul de ofiter acoperit al lui Robert?
3. Ponta si ANTENELE ( în special RADU TUDOR, ba parcă l-am auzit si pe Bogdan Chireac) au marsat, vreo jumătate de an ( dacă nu mai mult) pe ironiile cu "dl colonel ROBERT TURCESCU", pregătind momentul culminant de duminică seara
4. Robert a anunțat că poate proba cine e ofiterul acoperit - candidat la presedintia României. A avut (vineri parcă) o emisiune tensionată cu ILIE SÂRBU. Mașinăria SISTEMULUI a intrat in funcțiune ( și l-a anihilat pe Robert)
5. De vineri până astăzi s-a produs declicul. Nu cunoastem amănunte.
ROBERT era speriat in această seară, când s-a autodenunțat. A făcut FOARTE BINE că s-a AUTODENUNȚAT!
Nu poate fi inculpat deoarece primul care l-a DECONSPIRAT a fost GABRIEL OPREA!
Prin autodenunț, Robert a arătat că are conștiință și că își respectă telespectatorii.
Veti spune că i-a mintit până acum. Aveți si nu aveti dreptate. Aveti dreptate ptr ca asa s-a intâmplat; nu aveți dreptate ptr că un ofiter acoperit nu are voie să trâmbițeze asta.
De ce EU nu îl acuz (dar nici nu-l laud) pe Robert, nu-l pun la zidul infamiei? Pentru că în Occident mulți jurnalisti sunt ofițeri acoperiți pentru siguranța țării lor, iar Robert a fost ofițerul ARMATEI, nu al Poliției mafiote !"
Andreea Pora, pe Facebook: "Daca e adevarat, e grav, dar ma dezgusta cum au sarit hienele. Eu am nevoie de informatii suplimentare pentru a intelege exact despre ce e vorba".
"Eu l-am întrebat dacă este vorba de un șantaj. L-am întrebat acest lucru pentru că mi s-a părut speriat, mi s-a părut nervos. El a negat că ar fi vorba de șantaj" - Andreea Pora, la B1 TV.
Mircea Marian, pe Facebook: "Tema este: a făcut Robert Turcescu poliție politică? Dacă da, pentru cine și ce făcea? Spionaj nu a făcut, el ieșea din țară în vacanțe și nu acolo era zona sa de forță. Plus că nu avea de ce să îi fie rușine și să îl invoce pe Iuda, acum, când a mărturisit. Avem de a face cu un scandal uriaș pentru serviciile secrete și comanda lor politică. Vor incerca să îl ingroape, nu vă lăsați manipulați".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu