Lupta lui Blaga pentru șefia PDL a ajuns la Tulcea. Șefii de acolo au semnat deja moțiunea lui Boc, dar nu-i garantează succesul

basescu boc blaga
basescu boc blaga

Atenția PDL este concentrată pe Tulcea. Cei trei candidați, Boc, Blaga și Paleologu, își susțin moțiunile. În presa locală au apărut informații conform cărora toți șefii PDL Tulcea au semnat moțiunea lui Boc. Vasile Blaga își susține moțiunea în aceste momente, alături de cei care îl susțin, printre care și Cristian Boureanu, care declara ieri că Vasile Blaga are toate şansele să câştige şefia PDL, iar Emil Boc trebuie să facă "un pas în lateral", putând rămâne premier şi după 14 mai.

În nouă zile, Colegiul Director Judeţean al Partidului Democrat Liberal este pus să opteze 8 Varianta cea mai scutită de griji: susţinerea tuturor celor trei moţiuni. „În termen de nouă zile, Colegiul Director Judeţean al PDL Tulcea - în faţa căruia se vor prezenta şi ceilalţi doi candidaţi (n.r. Boc și Paleologu) - se va afla în postura să aprobe o moţiune, două sau chiar pe toate trei; în ceea ce priveşte PDL Tulcea, nu e vreun precedent în care să fi fost respinse toate moţiunile. După părerea mea, aşa cum îi ştiu politic şi comportamental pe colegii mei, cred că vom acorda tuturor candidaţilor câştig de cauză”, a declarat Victor Tarhon, liderul judeţean al democrat - liberalilor. Între timp, parlamentarii Ion Bara, Marian Avram şi Mihai Stroe, fruntaşul judeţean, Victor Tarhon, şi cel municipal, Constantin Hogea, au semnat pentru moţiunea Emil Boc.

Boc vs. Blaga, Anstase vs. Boureanu

"Emil Boc este cea mai bună variantă, nu cred că dacă vrem schimbare Vasile Blaga se poate numi schimbare, pentru că Vasile Blaga a fost în echipa care a condus şi, aşa cum spuneam, numărul doi în partid. Deci nu cred că aceasta este schimbarea. Îmi doresc în continuare cu Emil Boc preşedinte şi Vasile Blaga secretar general", a afirmat secretarul executiv al PDL, Roberta Anastase, la Radio România Actualităţi. Ea a subliniat că susţine candidatura lui Emil Boc la preşedinţia PDL din considerente electorale, dar şi pentru că a fost cel care şi-a pus amprenta cel mai puternic asupra partidului.

Boureanu a spune, la rândul său, la RFI, că PDL este un partid erodat de guvernare. "Există numeroase voci care spun că partidul a fost lăsat pe planul doi pentru guvernare. E foarte corect. Un partid aflat la putere trebuie să se ocupe în primul rând de problemele guvernării, de problemele oamenilor şi ulterior de problemele interne de partid, dar la momentul în care se trage linie la un congres naţional, este nevoie să te gândeşti şi la partid", afirmă vicepreşedintele PDL. "În viaţa unui lider politic vin momente în care trebuie să facă un pas în lateral. Acest lucru nu se întâmplă numai la noi (…) Asta nu înseamnă încheiere de carieră politică. Dimpotrivă, poate însemna un moment de relansare. Să nu uităm că Emil Boc este în continuare premierul României, până la o altă decizie. Are în continuare sprijinul partidului şi cred că în momentul de faţă pentru Emil Boc viitorul carierei politice este legat de succesul reformelor pe care partidul le-a pus în practică", explică liderul democrat-liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel