Roberta Anastase despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Nu există această structură

Roberta-Anastase
Roberta-Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat, referindu-se la reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, că "această structură nu există" şi că pe lângă instituţiile europene există sute de ONG-uri care nu au nicio relevanţă în documentele oficiale ale Uniunii Europene.

Roberta Anastase a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că, în calitate de fost europarlamentar, cunoaşte faptul că în jurul Parlamentului European, dar şi al altor instituţii ale Uniunii Europene există sute de ONG-uri, însă acestea nu au relevanţă în documentele oficiale ale acestor instituţii, informează Mediafax. "ONG-urile care sunt în jurul Parlamentului European nu au niciun fel de relevanţă într-un raport oficial al Parlamentului European sau al altor instituţii europene. Raportarea instituţiilor europene în calitate oficială cu reprezentanţii administraţiei locale se referă la acele unităţi administrativ-teritoriale legale şi în cazul nostru ne referim la judeţe, la municipii şi la oraşe", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Roberta Anastase a catalogat evenimentele legate de deschiderea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles drept o "situaţie nefericită". Întrebată dacă ar fi dispusă să se întâlnească cu reprezentanţii Biroului în cazul în care ar primi o invitaţie în acest sens, Roberta Anastase a răspuns că această structură "nu există" şi că este dispusă să aibă discuţii doar cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale. "Sunt dispusă să mă întâlnesc cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cu preşedinţi de Consilii Judeţene, cu primari, cu parlamentari. Nu există această structură. Din punct de vedere juridic, relaţionarea se face numai cu unităţile administrativ-teritoriale. În rest, că vor să facă un ONG nu ştiu ce lideri politici sau nu, e problema lor", a mai afirmat Anastase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel