Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, merge la Kiev

Metsola, după întrevederea cu Ciucă: Locul României este în Schengen / Twitter Roberta Metsola
Metsola, după întrevederea cu Ciucă: Locul României este în Schengen / Twitter Roberta Metsola

Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European, a anunţat joi seară că se îndreaptă spre capitala Ucrainei, Kiev. 

"Sunt în drum spre Kiev", a scris Metsola în engleză şi ucraineană, cu un steag ucrainean şi un hashtag în sprijinul Ucrainei, alături de o fotografie în care apare în faţa a ceea ce pare a fi un vagon de tren.

Roberta Metsola, aleasă preşedintă a Parlamentului European pe 18 ianuarie, nu a furnizat detalii despre deplasarea sa la Kiev.

Preşedinta Parlamentului European va fi primul lider al unei instituţii europene care va vizita capitala Ucrainei de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

Înaintea sa, prim-miniştrii polonez, ceh şi sloven s-au deplasat la Kiev pe 15 martie în semn de solidaritate. Premierii Mateusz Morawiecki, Petr Fiala şi Janez Jansa, însoţiţi de vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, s-au întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmigal.

Joi, Rusia a anunţat că va interzice liderilor europeni şi majorităţii europarlamentarilor să intre pe teritoriul său ca răspuns la măsurile punitive care vizează Moscova. Diplomaţia rusă nu a publicat lista persoanelor vizate, dar a declarat că a informat reprezentanţa europeană la Moscova despre această măsură, scrie Agerpres. 

UE, decizii de ultimă oră în contextul războiului din Ucraina. Putin și Lukașenko, judecați pentru crime de război

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, anunță că UE a luat mai multe decizii importante în contextul războiului din Ucraina. Astfel, potrivit acestuia, s-a hotărât ca Vladimir Putin, președintele Rusiei și Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, să fie judecați de Curtea Penală Internațională pentru crime de război.

Lista hotărârilor UE

"Acum, în plenul Parlamentului European, s-au anunțat decizii extraordinar de curajoase luate de UE în contextul războiului din Ucraina:ATENȚIE!Roberta Metsola, președinta Parlamentului European ne spune așa:

1. Putin și Lukașenko, liderii Rusiei și Belarusului, vor ji judecați de Curtea Penală Internațională pentru crime de război.

2. UE acceptă aplicația de aderarea, de îndată, a Ucrainei la Uniunea Europeană.

3. UE va sprijini Ucraina cu armament în valoare de 500 de milioane de euro.

4. Rusia este obligată să plătească daune de război și să reconstruiască ce a distrus prin bombardamente.

5. Se oprește dependența UE de gazul rusesc.

6. Niciun diplomat rus nu mai intră în Parlamentul European.

7. Toate zborurile rusești interzise în spațiul aerian UE.

8. Rusia este scoasă din sistemul SWIFT.

Acestea sunt doar câteva din deciziile luate printr-o rezoluție a Parlamentului European.Întrebările care se pun, acum: Cum va reacționa Putin? Ce efect vor avea aceste decizii curajoase ale celor de la Bruxelles? Ce se va întâmpla cu relația dintre Putin și Lukașenko și cum va influența sancțiunea de a fi judecați desfășurarea războiului? Zelenski s-a adresat, și el, Parlamentului European și discursul său s-a încheiat așa: "Viața va învinge moartea!"", anunță Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel