EXCLUSIV  Roberto Musneci: Pandemia ne-a făcut să înţelegem că sănătatea este o investiţie, mai mult decât un cost

Roberto Musneci, Senior Partner la Șerban&Musneci Associates și co-președinte al AMCHAM Health Task Force a subliniat că pandemia de coronavirus a făcut omenirea să înţeleagă un lucru esenţial legat de sănătatea populaţiei. 

Invitat la dezbaterea online cu tema ”Noua strategie farmaceutică europeană-provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de DC News Media Group, Roberto Musneci, Senior Partner la Șerban&Musneci Associates și co-președinte al AMCHAM Health Task Force, a subliniat faptul că pandemia de coronavirus ne-a făcut să înţelegem că "sănătatea este o investiţie, mai mult decât un cost".

"Pandemia de coronavirus ne-a făcut să înţelegem – nu numai în România ci în întreaga Europă – că, de fapt, sănătatea este o investiţie, mai mult decât un cost. Asta a fost o linie de propagandă a industriei farmaceutice în ultimii 10-15 de ani. Dar acum a avut, de fapt, dovada că, într-adevăr, o investiţie pe măsură în sănătate generează un sistem mai rezistent.

Au existat sincope încă dinainte de pandemie, strategia europeană trebuie să fie axată foarte mult nu numai pentru accesul la inovaţia medicală, ci pentru un acces sustenabil la inovaţia medicală.

Un element critic care ar trebui discutat în detaliu este că trebuie să reducem dependenţa Europei şi, bineînţeles, a României, de alte zone ale lumii", a atras atenţia, în cadrul intervenţiei sale, Roberto Musneci, Senior Partner la Șerban&Musneci Associates și co-președinte al AMCHAM Health Task Force.

VIDEO: 

Youtube video image

Ce a spus Roberto Musneci despre vaccinare

 

"Este necesară regândirea acestui sistem de acces la vaccinare. În momentul de faţă, noi tratăm vaccinurile aşa cum tratăm autostrăzile: adică facem o licitaţie. Nu are sens. Consider că e foarte important să ne gândim, cel puţin pentru anumite grupuri de bolnavi cronici de exemplu, la un acces la vaccin pe o altă cale, de exemplu prin rambursare, lucru mai simplu din punct de vedere logistic. De exemplu, folosind reţeaua de retail, farmaciile pe care le avem în ţară.

În al doilea rând, trebuie să creştem încrederea oamenilor în vaccinare. Există studii care spun foarte clar că 80% din cei care au fost intervievaţi s-ar vaccina dacă acest vaccin ar fi compensat în cazul în care se va verifica vreun efect negativ al vaccinului. E o situaţie foarte, foarte rară, dar fiecare ţară din Europa şi nu numai a dezvoltat sisteme prin care pacientul va fi compensat", a declarat Roberto Musneci în cadrul dezbaterii.

 

 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel