Robot umanoid ”masculin”, comportament indecent față de un reporter / video

FOTO: Captura video Twitter
FOTO: Captura video Twitter

Robotul era ”complet autonom”, susțin reprezentanții companiei saudite de robotică QSS, creatoarea primului robot ”masculin” saudit.

”Muhammad” este primul robot ”masculin” al unei companii de robotică din  Arabia Saudită, iar în prezentarea publică acesta a avut un comportament indecent față de o femeie reporter care se afla în fața acestuia. Concret, ”Muhammad” i-a atins fundul cu mâna,iar momentul, care s-a viralizat pe rețelele sociale a dat curs la numeroase discuții.

Compania saudită de robotică QSS a prezentat săptămâna trecută "Muhammad, robotul umanoid" la DeepFest din Riyadh, scrie Business Insider.

Robotul, îmbrăcat în ținută tradițională saudită, vorbea arabă și engleză. Într-o postare de la DeepFest pe X, Muhammad a fost descris ca fiind "primul robot saudit sub formă de om", precum și un proiect național pentru a evidenția realizările Arabiei Saudite în materie de inteligență artificială.

În timpul unei prezentări, Rawya Kassem, reporter pentru Al Arabiya, a stat în fața lui Muhammad în timp ce vorbea cu publicul. O înregistrare video virală a incidentului arată cum robotul pare să întindă o mână în față pentru a-i atinge posteriorul. De asemenea, în imaginile video se vede și reacția pe care Kassem a avut-o, o privire severă către robot, urmată de o palmă ridicată către Muhammad, înainte de a continua să vorbească.

Pe platforma X (fostă Twitter), internauții au acuzat robotul că a atins în mod nepotrivit femeia reporter.

Robotul, ”complet autonom”

QSS, care nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Bussines Insider, a declarat pentru Metro că robotul era ”complet autonom” și funcționa ”independent, fără control uman direct”.

De asemenea, QSS a precizat că ia foarte în serios siguranța și bunăstarea tuturor participanților la evenimentele sale și că personalul a ”informat proactiv toți participanții, inclusiv reporterii, să păstreze o distanță de siguranță față de robot în timpul demonstrației sale”.

Totodată, reprezentanții QSS au adăugat: ”Am efectuat deja o analiză amănunțită a filmărilor și a circumstanțelor în care s-a produs incidentul și nu au existat abateri de la comportamentul așteptat al lui Mohammad, însă vom lua măsuri suplimentare pentru a împiedica pe oricine să se apropie de robot în zonele de mișcare ale acestuia”.

Citește și: Când am putea să avem roboți umanoizi în gospodărie. Oana Jinga (Dexory): Trebuie să ai suficientă putere să-i ții în echilibru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel