Recuperarea motorie a pacienților care suferă de afecțiuni neurologice se face cu mult mai mult succes cu ajutorul roboților.
Recuperarea motorie a pacienților care suferă de afecțiuni neurologice, precum accidentul vascular cerebral - AVC - sau varii traumatisme, se face cu mult mai mult succes cu ajutorul roboților, a explicat, la Interviurile DC Medical, col dr Gigi Teodoru, șef al Secției de Recuperare medicală neurologică 2 de la Spitalul Militar Central „Carol Davila" din București.
Recuperare medicală neurologică asistată de roboți se practică de foarte mulți ani în lume. La noi în țară a apărut de câțiva ani de zile. Acest tip de reabilitare, care ușurează mult munca kinetoterapeuților, aduce multiple avantaje pentru pacienți.
Acest tip de terapie are rezultate excelente în recuperarea pacienților cu afecțiuni neurologice, precum accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare și traumatisme cranio-cerebrale. Pentru pacienți e și mai ușor să facă recuperare, pentru că stresul asupra organismului se modifică.
„Este mai mic, iar pacienții nu mai suportă greutatea proprie. Indiscutabil, este mult mai performantă (tehnica, n.r.) decât ce se făcea până acum", a punctat col dr Gigi Teodoru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu