Rocada PSD - PNL la guvernare: Ciolacu nu renunță la Ciucă în Guvern. Chirieac, întrebarea momentului: Este Iohannis dispus să arunce țara în aer?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să rămână în Guvern și după luna mai. 

Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, Marcel Ciolacu ar intenționa să îl păstreze pe Nicolae Ciucă în noul Guvern, după rocada puterii din luna mai. Nicolae Ciucă ar urma să fie pus șefia Ministerului Apărării Naționale, minister pe care l-a lăsat în trecut tocmai pentru funcția de prim-ministru. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost contactat pentru a comenta acest scenariu vehiculat.

"Nu ați văzut săgeți între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. De fiecare dată când a avut ceva de spus despre PNL, președintele Ciolacu s-a referit la Klaus Iohannis, pe dânsul l-a criticat, niciodată pe Nicolae Ciucă. De altfel, prietenia dintre cei doi, Ciolacu și Ciucă, este asumată. Ei și-au făcut inclusiv vizite externe comune, ceea ce este un pic neobișnuit în România, unde liderii politici se dușmănesc sincer în general, atât în Japonia la sfârșitul lui septembrie, cât și în Coreea de Sud, unde înțeleg că s-au semnat contracte sau s-au deschis porțile pentru contacte importante, în ajunul Crăciunului. Deci nu ar fi nicio problemă ca Nicolae Ciucă să devină vice-premier și ministru al Apărării. Sunt convins că Marcel Ciolacu ar accepta fără probleme", a declarat Bogdan Chirieac.

Va fi Ciolacu premier?

Întrebat dacă crede că Marcel Ciolacu va fi totuși numit premier după rocada puterii din mai, analistul politic a spus: "E întrebarea momentului. Și întrebarea este dacă Klaus Iohannis este dispus să arunce țara în aer deoarece stabilitatea politică, coaliția asta, este bunul cel mai de preț pe care România îl oferă alianței NATO, în momentul acesta cu războiul la graniță. Dacă e ceva cu adevărat apreciat în România de astăzi este coaliția, stabilitatea și sprijinul total pe care România îl oferă NATO și SUA în acest moment. Dacă Klaus Iohannis hotărăște să nu țină seama de protocol, sigur că vor urma tulburări politice".

Ciolacu, ieșire nervoasă la TV privind OMV Petrom

În cadrul aceleași intervenții, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit și despre ieșirea nervoasă a lui Marcel Ciolacu la un post de televiziune, în legătură cu scandalul OMV Petrom, după ce compania a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate în România.

”În momentul în care va fi numit premier, dânsul cred că va deschide o comisie de anchetă, dacă nu cumva comisia respectivă nu se face înainte, că văd că onorabilii de la DNA nu simt nevoia să facă această anchetă. S-au ascuns după faptul că în conformitate cu o decizie a Curții Constituționale, DNA nu anchetează legi și ordonanțe de urgență. Aia era valabilă când doamna Kovesi a vrut să aresteze Guvernul, în 2017, dar aici nu vorbim despre ordonanța de urgență, ci despre persoanele care au scris-o și verificarea, să vedem dacă este vorba despre incompetență, prostie cinstită sau ticăloșie, dacă nu au existat alte interese, trafic de influență, poate și mită la nivelul cel mai înalt. Sunt lucruri care ar trebui investigate. Când faci o gaură de un miliard de euro, ar trebui. Nimeni să nu privească în zona respectivă mi se pare grotesc", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;
Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel