Rochie purtată de Prințesa Diana, vândută cu peste un milion de dolari - FOTO

Captură de ecran / Foto: Video Youtube Kaspar Jones
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Kaspar Jones

O rochie care a fost purtată de Prințesa Diana a fost vândută cu peste un milion de dolari.

O rochie de seară purtată de regretata prințesă Diana a fost vândută cu 1,1 milioane de dolari, de 11 ori mai mult decât estimarea, doborând astfel prețul record pentru una dintre rochiile sale, a anunțat casa de licitații Julien's Auctions din Los Angeles, conform Reuters.

Diana a purtat pentru prima dată rochia de seară neagră și albastră, lungă cât o balerină, realizată de designerul Jacques Azagury, la Florența, în 1985. De asemenea, ea a fost fotografiată în ea un an mai târziu, cu ocazia unei vizite la Vancouver, a precizat casa de licitații.

Rochia, împreună cu o ilustrație asortată, a fost vândută pentru 1.148.080 de dolari, a declarat duminică Julien's Auctions, după ce a fost listată cu o estimare de 100.000 - 200.000 de dolari.

”Julien's deține acum un nou record mondial pentru cea mai scumpă rochie purtată de Prințesa Diana vândută la licitație”, a precizat casa de licitații într-un comunicat, adăugând că recordul anterior era de 604.800 de dolari.

Catifea neagră brodată cu stele albastre

Rochia este alcătuită dintr-un corset lung din catifea neagră brodată cu stele albastre și o fustă din organza albastră cu două niveluri, împodobită cu o eșarfă și o fundă.

Foto: Agerpres

Aceasta a fost vândută în cadrul vânzării ”Hollywood Legends”, organizată timp de patru zile de Julien's Auctions și Turner Classic Movies (TCM), care a prezentat o serie de obiecte memorabile.

O bluză din sifon roz pe care Diana a purtat-o pentru portretul de logodnă din 1981 cu prințul Charles de atunci, realizat de Lord Snowdon, a fost vândută cu 381.000 de dolari.

Bluza, creată de David și Elizabeth Emanuel, care au proiectat și rochia de mireasă a Dianei, a avut o estimare de 80.000 - 100.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel