Extractul de rodie are proprietăți antiinfecțioase, antiinflamatorii, antioxidante, dar și în a reduce tensiunea arterială.
Printre cele mai importante avantaje ale extractului de rodie se numara: reducerea acumularilor de lipide la nivelul muschiului cardiatic; reducerea considerabila a anomaliilor observate cu ajutorul tehnologiei EKG; reducerea nivelurilor de stres oxidativ; reducerea extinderii cardiace; reducera chemokinelor, un mesager chimic asociat cu aparitia proceselor inflamatorii la nivelul arterelor; reducerea infiltrarii de macrofage la nivelul muschiului cardiac, scrie BZI.ro.
Urmatoarele proprietati confirmate experimental sunt doar cateva dintre evidentele care demonstreaza enormele proprietati ale acestui fruct:
Proprietati antiinfectioase – in multe cazuri, acumularea placilor la nivelul arterelor, implica existenta unor infectii virale sau bacteriene;
Proprietati antiinflamatorii – inflamatia joaca un rol important in patogeneza afectiuniulor cardiovasculare, aceasta fiind principala cauza a afectiunilor organismului uman.
Proprietatea de a reduce a tensiunea arteriala – O substanta intalnita in sucul de rodie, numita angiotensina, are proprietatea de a contribui la reducerea tensiunii arteriale.
Proprietati antioxidante – Oxidarea este unul dintre fenomenele care contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare. De exemplu, colesterolul poate fi crescut, dar este inofensiv, atata timp cat nu se produce o oxidare a acestuia. De asemenea, s-a descoperit ca acest fruct are proprietatea de a contribui la reducerea stresului oxidativ din sange.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu