Rodica Culcer, din nou în cărți la șefia știrilor din TVR

rodica-culcer
rodica-culcer

Concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, care va avea loc la sediul Televiziunii Române în perioada 15 - 31 decembrie, generează nenumărate scenarii legate de numele celui care va fi la șefia pupitrului de știri. Deși TVR refuză să anunțe oficial numele candidaților înscriși la concurs, surse din Televiziunea Națională susțin că, deși au fost depuse trei candidaturi, lupta se dă între Rodica Culcer şi Cezar Ion, ambii susținători PDL.

Deși a împlinit vârsta de pensionare, Rodica Culcer refuză să plece de la conducerea Departamentului de știri, în condițiile în care la 1 iulie a fost reîncadrată pe un post de execuție, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post. Potrivit surselor din TVR, aceasta și-ar fi depus candidatura pentru a obține în continuare șefia emisiunilor informative.

Cel de-al doilea candidat, Cezar Ion, directorul de producţie editorială dat afară din TVR acum câţiva ani, dar revenit în televiziunea publică după câștigarea procesului în instanţă, se pare că a intrat în cursă cu sprijinul directorului general al Televiziunii, Alexandru Lăzescu, care se află în conflict deschis de mai multă vreme cu Rodica Culcer.

Scenariile care circulă pe această temă nu fac decât să amplifice supoziția potrivit căreia Rodica Culcer, o ”pensionară de lux” a TVR, se răzbună pe o parte din PDL, inclusiv pe Traian Băsescu, dar și că obiectivul principal ar fi deturnarea atenției presei de la Cezar Ion, personaj controversat, susține rtv.net.

Potrivit declarației Annei Jugănaru, reprezentantul PSD în Consiliul de Administraţie al TVR:  "Dacă, într-adevăr, doamna Culcer s-a înscris la concurs, gestul trebuie privit ca o sfidare la adresa bunului simţ şi a tuturor legilor şi regulilor care funcţionează acum în România. Cel mai probabil asistăm la un război PDL contra PDL".

Citește și:

Culcer, reclamată la UE. Cazul pensionarei nesimțite de la TVR, în atenția CEUSL: Rodica Culcer, transformată în ”pensionar de lux” de TVRRodica Culcer nu ar fi ajuns director de ştiri la TVR dacă regulile de acum s-ar fi respectat în 2005

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel