Rodri şi Alvaro Morata și-au aflat pedeapsa după ce au scandat la un eveniment din Madrid - Video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Internaţionalii spanioli Rodri şi Alvaro Morata au primit verdictul din partea UEFA.

Cei doi internaționali spanioli au primit o suspendare pentru un meci, după ce au scandat lozinci privind Gibraltarul spaniol după câştigarea, de către naţionala de fotbal a ”Roja”, a EURO 2024, transmite DPA.

A cântat ”Gibraltar este spaniol”

Rodri, ales ”jucătorul turneului final”, a luat microfonul, în cadrul unui eveniment organizat la Madrid, pe data de 15 iulie şi a cântat ”Gibraltar es Espanol (n.red. Gibraltar este spaniol), fapt care a condus la o plângere făcută de Federaţia de fotbal din Gibraltar.

Video

Acțiuni ”profund ofensatoare”, a acuzat Federația din Gibraltar

Federaţia din Gibraltar a spus faptul că acţiunile lui Rodri şi Morata ca fiind ”profund ofensatoare”, organul de conducere UEFA desemnând apoi un inspector disciplinar pentru a analiza ceea ce s-a întâmplat la acel eveniment. Gibraltar este un teritoriu britanic, însă face obiectul unei revendicări teritoriale a Spaniei. Rodri şi Morata au fost ulterior acuzaţi şi sancţionaţi în temeiul articolului 11 din codul disciplinar al UEFA.

Ce transmite clar această decizie a UEFA

Următorul meci al Spaniei va fi în Liga Naţiunilor, în deplasare, împotriva Serbiei, pe 5 septembrie. ”Această decizie transmite un mesaj clar că fotbalul trebuie să rămână o platformă pentru promovarea păcii, înţelegerii şi fair-play-ului, fără acţiuni dezbinatoare şi ofensatoare, precum scandările politice”, conform unui comunicat al Federaţiei din Gibraltar, notează Agerpres.

Spania, noua campioana a Europei după finala cu Anglia. A câștigat toate meciurile de la EURO 2024

Spania a devenit prima echipă cu patru titluri europene, după cele obţinute în anii 1964, 2008 şi 2012. Nico Williams (47) şi Mikel Oyarzabal (87) au marcat pentru La Roja, în finala EURO 2024, în timp ce golul englezilor a fost înscris de Cole Palmer (73).

Spania a câştigat toate meciurile de la EURO 2024, învingând pe rând de Croaţia (3-0), Italia (1-0) şi Albania (1-0), în grupă, a învins Georgia (4-1) în optimi, Germania (2-1, după prelungiri), în sferturile de finală, Franţa (2-1) în semifinale şi Anglia (2-1) în marea finală.

Citește și - Mircea Lucescu, instalat oficial în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României

Adolescentul Spaniei Lamine Yamal a scris istorie!



Totodată, adolescentul spaniol Lamine Yamal a scris istorie! A devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la EURO, în partida cu Croaţia (3-0), la vârsta de 16 ani şi 338 de zile. Ulterior, a devenit cel mai tânăr marcator într-o semifinală, 24 de zile mai târziu și în marea finală a devenit cel mai tânăr jucător care dispută şi câştigă o finală, la doar 17 ani şi o zi.

Anglia a pierdut a doua sa finală la rând

Anglia a pierdut a doua sa finală la rând. În urmă cu trei ani, la Londra, era învinsă de Italia la loviturile de departajare.
Tehnicianul Gareth Southgate a devenit al treilea antrenor care ajunge în două finale de EURO, după germanii Helmut Schoen şi Berti Vogts.

Citește și - Tatăl unui nou star apărut la EURO 2024 spune că fiul său este cel mai bun din toate timpurile - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel