Restaurantul Roka Greek Taverna, din sectorul 1, a fost amendat cu 5.000 de lei de comisarii pentru protecţia consumatorilor, care au dispus, totodată, închiderea temporară a activităţii, după un control efectuat în urma unei sesizări primite de la consumatori, transmite Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 1 a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SGE Construct Proiect SRL, care administrează restaurantul Roka Greek Taverna, din Capitală, în urma unei sesizări primite de la consumatori.
Pentru neregulile constatate, comisarii CPCS 1 au aplicat următoarele sancţiuni: amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, avertisment şi oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor.
Consumatorii, ca beneficiari finali, sunt cei care resimt în mod direct consecințele neregulilor constatate. Utilizarea unor produse expirate sau depozitarea inadecvată a alimentelor pot reprezenta un pericol semnificativ pentru sănătatea publică. Astfel, consumatorii sunt încurajați să raporteze orice suspiciune cu privire la calitatea serviciilor sau produselor alimentare, iar operatorii economici sunt obligați să ia măsuri urgente pentru a asigura conformitatea cu reglementările.
Restaurantelor și operatorilor economici din industria alimentară le revine o mare responsabilitate în asigurarea calității produselor oferite. Pe lângă respectarea normelor impuse de autorități, operatorii economici ar trebui să adopte măsuri proactive de autoevaluare și să implementeze sisteme eficiente de control al calității. Instruirea personalului în privința normelor de igienă și siguranță alimentară este esențială, iar auditurile interne ar trebui să fie o practică obișnuită, nu doar o obligație în fața controalelor oficiale.
Este de așteptat ca astfel de controale să continue, mai ales în contextul creșterii gradului de conștientizare publică în ceea ce privește importanța calității alimentelor. Pentru operatorii economici, menținerea standardelor ridicate de igienă și calitate reprezintă nu numai o obligație legală, ci și o strategie de loializare a clienților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu