Româncele sunt încurajate să renunțe la fumat

Doar una din cinci femei care „testează” ţigara reuşeşte să se limiteze „doar la câteva”; restul de patru devin fumătoare. Adolescentele de azi “trag” primele fumuri, în medie, la 15 ani, adică cu 8 ani mai devreme decât au făcut-o femeile cu vârsta peste 44 de ani.

Femeile cu nivel de educaţie redus ,studii primare, fumează cel mai mult, din punct de vedere cantitativ: aproape jumătate fumează zilnic mai mult de 1 pachet de ţigări!

 Deşi, teoretic, le-ar fi cel mai uşor, femeile din mediul urban şi cu nivel educaţional crescut sunt „codaşe” la renunţarea la fumat: doar 30,9% din femeile cu studii superioare au încercat să se lase de fumat în ultimul an.

Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS) finalizează proiectul Abordări de comunicare adaptate femeilor din România pentru prevenirea fumatului şi renunţarea la fumat finanțat în cadrul Programului de Granturi Faces of the Future: Smoking Prevention and Cessation in Women al Rockefeller Philantropy Advisors.

Scopul proiectului implementat de ARPS a fost să identifice abordări şi instrumente eficiente de comunicare cu femeile fumătoare din România, bazate pe dovezi şi adaptate în funcţie de gen pentru o implementare de succes a politicilor de combatere a fumatului.

 Proiectul a fost construit pe o abordare integrată a activităților de cercetare cu cele de comunicare. Astfel, pornind de la analiza celor mai noi date privind comportamentul de a fuma al românilor, proiectul s-a concentrat pe elaborarea unor instrumente – mesaje şi materiale – care să fie utile în conceperea și derularea campaniilor de combatere a fumatului adresate femeilor şi fetelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel