În încercarea de a-i impresiona pe judecători, un român care fura seifuri în Austria a apelat la o poveste lacrimogenă, căutând a motiva faptele sale ilegale. Cu toate acestea, judecătorul l-a condamnat la un an de închisoare.
Primul furt s-a petrecut într-un restaurant unde acesta a intrat împreună cu un complice și a furat două seifuri care conțin în jur de 35.000 de euro. De asemenea, dă spargerea într-un magazin de telefoane mobile, unde fură trei telefoane mobile în valoare de peste 3.000 de euro numerar și un ceas de mână. El oferă unele dintre bunuri spre vânzare pe internet.
O spargere într-un alt magazin eșuează deoarece alarma se declanșează. Când a lucrat pentru o scurtă perioadă ca om de serviciu într-o companie din Oberland, el și unchiul său au măturat praful, dar au golit și câteva dulapuri.
Pentru procuror este clar: acuzatul face parte dintr-o afacere de familie criminală. Deși românul protestează plin de convingere, pedeapsa este de un an de închisoare.
Un alt caz prezentat de către ziarulromânesc.at aduce la cunoștință că polițiștii austrieci au arestat, pe 19 aprilie, trei cetățeni români.
Bărbații sunt acuzați de furtul a trei vehicule și de mai multe spargeri în Italia. Pagubele se ridică la peste 100.000 de euro.
În dimineața zilei de 19 aprilie, centrul de cooperare polițienească (PKZ) Thörl-Maglern a informat centrul de control al provinciei Stiria că trei camioane mici, furate din Italia, se aflau pe drum în zona Graz. Autoritățile italiene aveau informații concrete în acest sens.
Tot săptămâna trecută, la Tribunalul Regional Eisenstadt, a început procesul împotriva unei bande de traficanți de persoane.
19 bărbați, majoritatea tineri din Republica Moldova și România, au fost acuzați că ar fi adus aproximativ 350 de străini în Austria obținând un profit de 1,7 milioane de euro, a declarat procurorul general la începutul procesului.
Bărbații, cu vârste cuprinse între 20 și 58 de ani, care au fost deja judecați săptămâna trecută, au mărturisit toate acuzațiile aduse împotriva lor, cu excepția unuia. Aceștia au fost acuzați de trafic de persoane și, parțial, de rezistență la autoritatea statului.
Organizația de trafic de migranți funcționa ca o afacere și adusese în Austria aproximativ 350 de refugiați, în principal din regiunea arabă. Persoanele traficate trebuiau să plătească aproximativ 5.000 de euro fiecare.
În trei luni, organizația a încasat 1,7 milioane de euro. Afacerea era profitabilă, deoarece șoferii înșiși nu primeau decât 100-150 de euro pe cursă, a continuat procurorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News