Români întorși din vacanță, din Zanzibar, în spital cu MALARIE severă. Care sunt simptomele/ UPDATE

foto: Freepik
foto: Freepik

Alertă de malarie în România. Patru cazuri au fost deja depistate.

UPDATE: ”Ministerul Sănătății recomandă celor care intenționează să călătorească să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

În ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie). Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese.

Malaria este o boală infecțioasă care se transmite prin înțepătura de țânțar (specia Anopheles). Profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice și protecție împotriva înțepăturilor de țânțari” a anunțat Ministerul Sănătății. Mai multe informații aici

---- 

Patru cazuri de persoane infectate cu malarie au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", la cetăţeni români care au călătorit în Zanzibar.

"Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei, precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienţi care au călătorit recent în Zanzibar", informează Agerpres.

Apel către cetățeni

Experții lansează un apel către publicul larg, subliniind importanța informării medicale adecvate în legătură cu călătoriile către anumite destinații turistice. De asemenea, agențiile de turism sunt încurajate să îndrume turiștii către cabinetele medicale specializate în boli infecțioase și medicina călătoriei, pentru a obține informațiile medicale necesare înainte de plecarea în călătorie.

"Recomandăm în primul rând ca turiștii care călătoresc în destinații considerate zone endemice de malarie să se prezinte la medicul specialist în boli infecțioase și, dacă destinația o impune, să urmeze un tratament profilactic împotriva malariei și a altor afecțiuni specifice zonelor respective, care pot fi prevenite", a declarat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale "Dr. Victor Babeș", conform comunicatului de presă.

Semnele și simptomele malariei pot include febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree, precum și alte manifestări. Experții afirmă că diagnosticul malariei se stabilește în urma unor analize specifice ale sângelui, efectuate în unități medicale specializate. "Este esenţial ca pacienţii să se prezinte la medic imediat ce apar primele semne, pentru a beneficia de un diagnostic precis şi pentru a iniţia rapid tratamentul specific", susţin specialiştii. De asemenea, specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic în cazurile de malarie poate fi extrem de periculoasă, putând duce chiar şi la deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel