România - Congo. Carmen Avram, ironie după declaraţiile lui Oros: Are dreptate! Şi ei, ca şi noi au culturi de bananieri, cafea, dar şi crocodili agresivi

Europarlamentarul PSD, Carmen Avram
Europarlamentarul PSD, Carmen Avram

Carmen Avram comentează ultimele declaraţiile făcute de către ministrul Agriculturii. 

"Atențiune, lume bună!

Dl. Oros, oarecum ministru al Agriculturii, a găsit soluția pentru salvarea fermierului român: schimbul de bune practici cu agricultorii din Congo. Mai întâi, pentru că şi ei, ca şi noi, au culturi de bananieri, cafea, palmier, arbori de cauciuc, bumbac, ceai si cacao. În al doilea rând, pentru că şi ei, ca şi noi, au junglă. În al treilea rând, pentru că şi ei, ca şi noi, au o specie extrem de agresivă de crocodil.

În al patrulea rând, pentru că şi ei, ca şi noi, şi-au dat uriaşele resurse minerale la alții, pe bani de nimic. E clar, are dreptate dl. Oros. România şi Congo au aceleaşi priorități. Slavă Domnului!", a scris Carmen Avram pe Facebook. 

Ce a anunţat Ministerul Agriculturii

Ministrul Adrian Oros l-a primit luni, 20 septembrie 2021, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe domnul  M'zinga Birihanze Desire,  Ministrul agriculturii din Republica Democrată Congo. Din delegație a făcut parte și Leopold Abibo Lomalisa, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei R. D. Congo la București.

Ministrul Adrian Oros l-a asigurat pe omologul său de dorința sa de a colabora în beneficiul fermierilor din cele două țări, subliniind totodată importanța continuării relațiilor tradiționale de prietenie și colaborare dintre România și Congo, care datează din 1966, precum și consolidarea acestora, conform noilor tendințe și provocări. Principalele produse agroalimentare exportate de România în R.D. Congo în trecut sunt reprezentate de grâu și carne.

În acest context, au fost prezentate produse cu potențial la export, întrucât partea congoleză și-a manifestat interesul de a importa din România cantități importante de cereale, dar scopul principal al vizitei îl constituie identificarea unor produse agroalimentare ce se pot regăsi pe piața congoleză.

Ministrul Agriculturii din Congo face eforturi pentru dezvoltarea unei politici agricole adresată tuturor actorilor implicați, sub orice formă, de la producție la consum, trecând prin procesare, certificare ecologică, cercetare și comercializare. În egală măsură, partea congoleză dorește realizarea unei strategii de dezvoltare a schimburilor comerciale, identificare piețe și furnizori.

Ministrul Adrian Oros a precizat că prioritățile strategice ale ministrului Agriculturii din Congo se suprapun în parte peste prioritățile agriculturii românești: crearea de lanțuri valorice, de lanțuri scurte alimentare, gestionarea apei. O colaborare în acest sens, la nivel de schimb de bune practici în agricultură ar fi de un real folos ambelor țări.

La finalul discuțiilor, cei doi miniștri omologi au semnat Protocolul de colaborare în domeniul fitosanitar, având în vedere interesul manifestat de partea congoleză pentru importul de cereale din România.  În urma semnării acestui protocol, cele două țări vor realiza schimburi de bune practice și de experiență, precum și cooperare și cercetare comune în domeniul protecției plantelor și al carantinei fitosanitare.

Alături de ministru s-au aflat secretarii de stat Aurel Simion, Marius Mihai Micu, Gheorghe Ștefan directorii generali din cadrul MADR, Tatiana Preda și Roxana Zarma, directorul general al Autorității Naționale Fitosanitare, precum și alți directori și experți din instituție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel