Vladimir Arsene, arhitectul român care a devenit celebru inclusiv în Statele Unite ale Americii, a acordat un interviu DC News în care a vorbit, printre altele, despre ceea ce consideră el a fi una dintre marile probleme ale României, din punct de vedere al legislaţiei în domeniul construcţiilor şi arhitecturii.
Vladimir Arsene a ridicat, în cadrul interviului acordat DC News, o mare problemă a domeniului construcţiilor din România care are efecte dezastruoase asupra localităţilor ţării: clădirile construite fără arhitecţi.
"Majoritatea dezastrelor de acest gen sunt clădiri făcute fără arhitecţi. Este o mare problemă legislativă în România. Foarte multă lume poate să semneze un proiect de arhitectură, mai ales la clădiri mici. Firmele de construcţii pot semna, inginerii pot semna, în cazul vilelor şi altor clădiri mici. Nu trebuie să fie neapărat un arhitect.
Ordinul Arhitecţilor nu este protejat din acest punct de vedere. În SUA, de exemplu, birourile de arhitectură au un statut special, de asociaţie profesională care obligă primăriile să nu dea autorizaţii de construcţie decât dacă e vorba de arhitecţi cu licenţă. Aici se construieşte fără arhitecţi cât încape", a explicat arhitectul Vladimir Arsene.
Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Vladimir Arsene:
Numele arhitectului este puternic legat de Bienala de Arhitectură (premiu pentru arhitectură de interior) și Anuala de Arhitectură a Municipiului București (premiul secțiunii arhitectură pentru Charles de Gaulle Business Centre).
De asemenea, a mai fost nominalizat la Bienala de Arhitectură pentru sediul de birouri Mecanoexportimport și la Anuala de Arhitectură a Municipiului București pentru Europe House. Și anul acesta, a fost o prezență apreciată la Bienala Națională de Arhitectură, ce a avut loc la începutul lunii octombrie. Din 1993, este membru al Institutului American de Arhitectură, iar din 2001 e membru al Ordinului Arhitecților din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News