România, acuzată de Rusia că a trimis români în Odesa, pentru a ajuta regimul de la Kiev. Un expert militar explică de ce e aproape imposibil

Imagine cu rol ilustrativ/ foto Facebook MApN
Imagine cu rol ilustrativ/ foto Facebook MApN

Rusia acuză România că ar fi trimis forță românească pentru a ajuta regimul de la Kiev, în Odesa. 

”Un grup secret de monitorizare, al NATO, format și din oficiali români, a început să lucreze la Odesa” relatează presa. Așadar, românii ajută regimul nazist de la Kiev, instalat la Odesa, așa cum forțele române au ajutat forțele germane în ocuparea Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a tras lecții din istorie”, scrie, pe Twitter, Ambasada Rusiei în Africa de Sud. 

Presa invocată de Ambasada Rusiei este un site de știri care a preluat o informație difuzată de RIA Novosti, agenția rusă de stat, al cărei site a fost interzis în statele europene, odată cu începerea războiului. 

Marian Zidaru, analist militar, afirmă, la Antena 3, că ”în ultima vreme, Rusia a lansat o serie de acuzații și amenințări la adresa unor state în cazul în care vor continua aprovizionarea cu arme și specialiști a Ucrainei”. El a adăugat că ”România nu are primordialitatea în ceea ce privește înarmarea în diverse domenii, o au americanii și britanicii, care, de altfel, ajută Ucraina, cu armament și cu consiliere militară, deci e foarte puțin probabil ca România să aibă vreun militar specializat în vreun anumit domeniu în Ucraina”. 

În zona Odesa, ar putea fi vorba de infanterie marină, iar, în acest context, expertul militar spune că România are un singur regiment de infanterie marină și, conform acestuia, ar fi fost ”cam imposibil” să fie trimiși acolo. Cu privire la rachetele anti-navă, spune Marian Zidaru, noi nu avem specialiști în astfel de tehnologii, așa cum - din nou- au SUA și Marea Britanie. 

Amintim că Rusia tocmai ce a pierdut un simbol al armatei: crucișătorul Moskva, nava amiral pentru care rușii chiar au plâns și au organizat ceremonii religioase în memoria ambarcațiunii. Era un simbol al Rusiei, într-adevăr, și pierderea ar fi cea mai mare de la Al Doilea Război Mondial. Nava s-a scufundat la 12 de ore după ce o explozie la bord a fost confirmată și de Rusia, dar și de Ucraina, fiecare cu varianta ei. 

Citește mai mult aici: Rușii fac SLUJBĂ în memoria navei amiral Moskva: A fost un simbol pentru toată lumea, un simbol al puterii, al speranței noastre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel