România deține, pentru încă doi ani, vicepreședinția Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenției UNESCO 2001 asupra protecției patrimoniului cultural subacvatic, după ce a deținut aceeași poziție în Biroul COP6 (cea de-a 6-a Conferință a Statelor Părți), pentru perioada iunie 2017 – iunie 2019.
Reprezentarea României pentru un alt mandat în această calitate este asigurată de arheologul Iulian Vizauer, director al Direcției Județene pentru Cultură Tulcea, informează Ministerul Culturii, într-un anunț publicat pe site-ul instituției, transmite Mediafax.
Vicepreședinția țării noastre a fost anunțată în cadrul Conferinței Internaționale privind Protecția Patrimoniului Cultural Subacvatic care s-a desfășurat la Brest, Franța, în perioada 17-19 iunie 2019.
Sursa citată mai spune că, în perioada 20-21 iunie 2019 are loc, la Paris, cea de-a 7-a Conferință a Statelor Părți (COP7) și cea de-a 10-a reuniune a Consiliului Consultativ Științific și Tehnic al Convenţiei UNESCO 2001 (STAB10).
Conferința Internațională privind Protecția Patrimoniului Cultural Subacvatic s-a concentrat pe ratificarea și punerea în aplicare a Convenției UNESCO 2001 de către statele membre. Mai mult, s-a discutat posibilitatea asumării unor noi măsuri pentru protecția patrimoniului subacvatic care este amenințat de activitatea industrială sau de exploatarea intensivă a resurselor.
Vezi și: Veneţia în pericol! Primarul Brugnaro, apel către UNESCO. Vasele de croazieră, marele pericol
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu