România, amenințată cu rachete Kalibr. Bogdan Chirieac: Asta e realitatea. Ar trebui să trăim momentul adevărului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre amenințările Federației Ruse la adresa României.

Într-un articol, Pravda.ru scrie că un atac cu rachetă asupra României ar putea ”raționa”  țara noastră. 

Analistul rus Yevgeny Satanovsky a susținut că țara noastră are nevoie de ”o ușoară aluzie” sub forma, de exemplu, a unui atac cu rachete și bombă asupra rafinăriilor de petrol și a infrastructurii neproducătoare de petrol din România, care lucrează cu forță și putere pentru a reumple combustibilul forțelor armate ucrainene, ar putea îmbunătăți oarecum problema.”

”Acest lucru ar oferi autorităților române posibilitatea de a începe să-și organizeze propria economie, în loc să se grăbească să dezvolte Moldova și, cu siguranță, să cucerească Transnistria. Un plus la aceasta ar putea fi ștergerea instalațiilor militare americane din România, care oricum sunt incluse în o listă a celor pe care Washingtonul a fost îndemnat să le elimine, readucând NATO la granițele de desfășurare a infrastructurii militare din 1997”, a conchis Satanovski (citește mai mult AICI).

În ultimele zilem Pravada a publicat mai multe astfel de articole în care acuză România că ar avea un interes ascuns în privința Moldovei. În majoritatea, jurnaliștii citează diverși analiști politici ruși, susținători ai regimului Putin. De exemplu, cotidianul Pravda scrie că: ”Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea” (citește AICI).

Bogdan Chirieac: Un mesaj pentru Polonia

Prezent prin telefon la emisiunea „Raport de zi“, la Realitatea Plus, Bogdan Chirieac a comentat știrile venite de la Moscova: „Cred că sunt două aspecte aici. Pe de o parte, ura nedisimulată a lui Putin și a Kremlinului față de România. O ură manifestată de mulți ani pe care putem să o analizăm, însă nu o putem înțelege în totalitate. În orice caz, pur și simplu, este vorba de ură. Un sentiment care nu ar trebui să-și facă loc în relațiile internaționale. Cazul Rusiei față de România văd că își face loc.

A doua chestiune ține de declarația în sine. Poate justifica faptul că Moscova este în lumea ei, e total dezinformată, ceea ce ar avea un sens, fiindcă războiul din Ucraina s-a dovedit că a făcut un rău imens în primul rând Rusiei și lui Putin, dând Federația Rusă înapoi cu câteva decenii. Pur și simplu, sunt prost informați, aberanți, ilogici și așa mai departe.

Mai e o posibilitate! Declarația aceasta ar urma să enerveze Polonia, fiindcă, între cele două state, Polonia a fost fermă împotriva Rusiei. Polonia cere, prin Jarosław Kaczyński, inclusiv participarea directă a NATO împotriva Rusiei. Polonia a fost fără echivoc. A trimis armament, a avut declarații foarte dure vis-a-vis de Federația Rusă, nu că nu ar fi meritate.

România nu a făcut nimic în toate astea, inclusiv cu livratul de armament. România nu are armament pentru ea, ce să livreze Ucrainei? MiG-urile-21? Păi ele cad singure. În rest, alte armamente nu le vor ucrainenii. Sunt multe alte arme pe care alții le au și România nu”, a precizat Bogdan Chirieac.

„Armamentul Occidentului, superior față de cel al Rusiei”

Vladimir Putin a vorbit și despre armele pe care oponenții nu le au. În acest sens, Bogdan Chirieac a fost întrebat de jurnalista Ana-Maria Păcuraru despre armele la care a făcut referire Vladimir Putin.

„El face referire la rachetele hipersonice despre care știm sigur că au câteva, însă nu ele influențează soarta războiului. Față de armele anti-tanc și anti-aeriene, care au făcut prăpăd în rândurile armatei roșii, rachetele acestea hipersonice sunt puține, foarte scumpe și nu au cum să influențeze soarta războiului. Mă rog, mai sunt cele lansate acum, Satan-2, o rachetă nucleară intercontinentală, însă, dacă intrăm la armamentul nuclear, este sfârșitul umanității. Încă suntem în zona războiului convențional.

Declarațiile acestea ar putea să însemne punerea României pe picior de egalitate cu Polonia. Rusia efectiv a urmărit să enerveze Varșovia punându-ne pe picior de egalitate cu polonezii.

Polonia, singură, cu armata sa, face față armatei roșii, mai ales în halul în care e armata roșie. Polonezii s-au dezvoltat, și-au făcut infrastructură, pe când România... nimic. Asta e realitatea. În vremuri din astea, ar trebui să trăim momentul adevărului și să vedem. Nu am reușit să facem centura capitalei, barem să avem armament puternic anti-tanc.

Sigur că vor să ne implice, fiindcă noi suntem veriga slabă, dar nu suntem chiar slabă, că s-au deplasat americanii și europenii pe teritoriul României. Două avioane F-35 pun jos toată flota rusească din Marea Neagră și toată aviația din sudul Ucrainei. Așa de mare e diferența tehnologică între Vest și Federația Rusă, dar, fundamental, rușii ne știu slăbiciunea. Nu ne-am dezvoltat”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel