România, aur la patru vâsle feminin la Campionatele Mondiale de canotaj Under 23

FOTO: Federația Română de Canotaj
FOTO: Federația Română de Canotaj

România își reconfirmă valoarea arătată la Jocurile Olimpice Paris 2024. 

România confirmă valoarea arătată la Jocurile Olimpice 2024 după ce a cucerit medalia de aur în proba de patru vâsle feminin, joi, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23 de la St Catharines (Canada), scrie Agerpres.

Emanuela Ciotău, Patricia Cireș, sportive care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris, Mariana-Laura Dumitru și Manuela-Gabriela Lungu s-au impus cu un avans de mai bine de două secunde (06:15.97) față de următorul echipaj, Polonia (06:18.18).

La dublu rame masculin, Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu au fost aproape de podium, dar s-au clasat pe patru (06:21.22), devansați de Noua Zeelandă (06:19.70), Germania (06:20.62) și Italia (06:20.88).

România a calificat în Finalele A și celelalte patru bărci de la Under-23.

La Mondialele Under-19, care au loc tot la St Catharines, două echipaje românești s-au calificat joi în Finalele A.

La dublu rame feminin, Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu au câștigat seria a doua (07:29.70), la distanță de următorul echipaj, Grecia (07:35.42), calificându-se în finală.
 
Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu s-au calificat în finala de la dublu rame masculin, după ce s-au impus în prima serie de recalificări (06:52.86).

La dublu vâsle feminin, Sonia Teodora Biță și Denisa Mihaela Vasilică și-au asigurat prezența în semifinale, după ce au terminat pe locul secund în seria a doua a recalificărilor (07:21.74), la mică distanță de Spania (07:21.44).

În proba feminină de patru rame, România (Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu și Bianca Elena Drăghici) s-a clasat pe locul al doilea în seria a doua (07:01.04), după Cehia (06:55.99), urmând să continue în recalificări.

La masculin, Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Vasile Chitic, Darius Florin Simion și Daniel Roman s-au clasat pe trei în prima serie (06:18.30), după Italia (06:10.76) și China (06:14.52), astfel încât vor lua startul în recalificări.

Rezultate bune la JO 2024

România s-a clasat pe locul 23 în clasamentul pe medalii olimpice, după ce a obținut nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint și două de bronz, scrie Agerpres.

Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria ștefania Petreanu).

Argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber și de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, în urma deciziei TAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel