România - Belgia, scor 0-2, reacții în presa internațională: Aceasta este Belgia adevărată/ O victorie crucială în Grupa E

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Belgia a ”scufundat” România în meciul al doilea din Grupa E a Campionatului European EURO 2024. În ciuda victoriei, ”tricolorii” rămân pe primul în grupă.

Meciul dintre România și Belgia, pierdut de ”tricolori” cu scorul 2-0, după ce Tielemans a deschis scorul în secunda 73, iar Kevin De Bruyne a întărit diferența în minutul 70, în partida contând pentru Grupa E a Campionatului European EURO 2024, găzduit de Germania, a ținut prima pagină a presei internaționale. 

De Bruyne și Tielemans scufundă România și readuc Belgia pe drumul cel bun”, a titrat The Guardian, care le-a acordat credit atât lui De Bruyne, cât și lui  Doku, cei care au încercat să mărească diferența de pe tabela de scor, într-un meci în care românii aproape au început de la 0-1. ”Am avut câteva mingi care au venit în atac și nimeni nu mai alerga în spații, așa că m-am gândit eu să mă duc”, a declarat căpitanul reprezentative Belgiei.

România, mulțumită că nu a primit mai multe goluri înainte de confruntarea în patru din Grupa E”, a titrat Daily Mail, după meciul ”tricolorilor” cu ”diavolii roșii”.  "Există un motiv pentru care sunt pe locul trei în lume și sunt candidați la câștigarea trofeului”, a declarat Edward Iordănescu, citat de Daily Mail.

Susținută de câțiva jucători importanți care au revenit, trupa lui Domenico Tedesco a avut o performanță convingătoare”, au scris  francezii de la L'Equipe.

Aceasta este Belgia adevărată. Puternică, rapid și cu calitate. Au ratat câteva ocazii, dar până la urmă au luat trei puncte importante”, au scris italienii de la La Gazzetta dello Sport.

Golul lui Kevin De Bruyne asigură o victorie crucială în Grupa E”, au scris cei de la The Independent.

După înfrângerea cu Belgia, România se află în continuare pe primul loc în Grupa E, unde toate cele patru echipe au același număr de puncte, departajarea făcându-se în baza golaverajului, unde ”tricolorii” au 3-2, față de 2-1, golaverajul Belgiei. Slovacia se află pe locul 3 (golaveraj 2-2), iar Ucraina pe ultimul loc (golaveraj 2-4).

Miercuri, 26 iunie, de ora 19:00, se vor disputa meciurile decisive pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, România jucând cu Slovenia, un egal fiindu-i suficient, în timp ce Belgia se va confrunta cu reprezentativa Ucrainei.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, prezentă la meciul României, cu gărzile de corp 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel