România, ca o secție de terapie intensivă. E NEBUNIE ce urmează

Guvern Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu

Criza generată de pandemia de Covid-19 a avut parte, de la început, de o abordare politică din partea guvernului liberal. În loc să se concentreze exclusiv asupra rezolvării unei probleme majore de sănătate publică, guvernul a încercat să-și rezolve problemele sale politice și electorale. În prima fază, liberalii, împreună cu președintele Iohannis, au respins pur și simplu realitatea bolii, urmărind să organizeze alegeri anticipate. Din acest motiv, măsurile de combatere a pandemiei au venit târziu, ca dovadă răspândirea rapidă a virusului. 

În a doua fază, guvernul a luat măsuri dure de restricție, inclusiv izolarea la domiciliu. Au fost măsuri dure la nivel european. Acestea nu au fost însă duse până la momentul reducerii semnificative a gradului de infectare, ci au fost oprite în faza de platou. În acest fel, restricțiile anterioare, pe care populația le-a suportat cu mari eforturi, nu s-au dovedit atât de utile.

După aceea, a urmat o nouă fază, a treia, de deschidere tot mai mare, care a avut o cauză politică evidentă: organizarea alegerilor locale în luna septembrie. Guvernul a făcut tot posibilul pentru a nu mai amâna alegerile. A deschis restaurantele, a permis organizarea de întâlniri  publice cu un număr relativ mare de persoane, a deschis școala, a permis multiple activități de campanie electorală. Toată vara, cei mai mulți liberali i-au învinovățit pe români pentru că nu ar respecta regulile de distanțare.

În realitate, românii nici nu puteau să facă prea multe, căci lucrurile erau lăsate să funcționeze aproape liber. Cert este că deschiderea cauzată de dorința Guvernului de a organiza, cu orice preț, alegeri s-a soldat cu creșterea gravă a numărului de îmbolnăviri și cu aglomerarea secțiilor de terapie intensivă. 

Ne aflăm acum în a patra fază

De data aceasta, Guvernul Orban vrea să facă imposibilul. Se profilează o tragedie umanitară și, de aceea, se impun din nou restricții dure. În același timp, Guvernul vrea să organizeze alegeri parlamentare. Dacă localele au fost organizate prin eliminarea oricăror restricții, de data aceasta liberalii vor să impună restricții. Contradicțiile logice din argumentațiile membrilor guvernului sar în ochi, dar Executivul a dat deja dovadă că nu-i pasă de contradicții și că va face tot posibilul pentru a organiza alegeri în decembrie, chiar și dacă România s-ar transforma într-o secție de terapie intensivă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel