România, condamnată pentru fumatul pasiv în penitenciare. Află cât e amenda

fumat fumatori nicotina
fumat fumatori nicotina

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat  guvernul României pentru că nu a protejat sănătatea unui deţinut diagnosticat cu fibroză pulmonară. Acesta a fost nevoit să împartă celula cu mai mulţi fumători.

Magistraţii CEDO au stabilit că, în cazul lui  Anesti Elefteriadis, din România, a fost încălcat articolul 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, ce interzice comportamentul inuman sau degradant. Statul român este obligat să plătească 4000 de euro despăgubire.  Deţinutul a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinat.

El a reclamat la Curtea de la Strasbourg că între anii 1994 şi 2000 a stat într-o celulă cu încă trei deţinuţi, care erau fumători.  El a solicitat să fie mutat în altă celulă încă din 1994, însă acest lucru nu s-a întâmplat decât în 1999, când a fost diagnosticat cu fibroză pulmonară.

Între 2000 şi 2005, deţinutul a fost închis în alte locuri, şi - potrivit certificatului medical din 2005 - starea sa de sănătate a fost bună. Perioada petrecută în preajma fumătorilor a fost suficientă pentru ca la examenele medicale din 2008 să reiasă că deţinutul suferea de bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel