România face pași către dezvoltarea autonomiei farmaceutice: Întâlnire strategică între Ministerul Sănătății și reprezentanți ai Spaniei

Sursa foto: Ministerul Sănătății
Sursa foto: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a condus o întâlnire cu reprezentanți din Spania, inclusiv secretarul de stat Rebeca Torro Soler și conducerea Agenției ProFarma, pentru a discuta oportunități de investiții în industria farmaceutică românească. Scopul este de a aduce România mai aproape de autonomia strategică în producția de medicamente, prin încurajarea producției, cercetării și dezvoltării. Următorul pas va fi formarea unui grup de lucru pentru elaborarea unui proiect strategic și a legislației necesare.

O delegație a Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, condusă de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a avut o întâlnire importantă cu Rebeca Torro Soler, secretar de stat din Ministerul Industriei și Turismului din Spania, și conducerea Agenției ProFarma. Scopul întâlnirii a fost explorarea oportunităților de investiții în industria farmaceutică din România.

Autonomia strategică în producția de medicamente, sustenabilitatea și încurajarea cercetării și dezvoltării în acest domeniu au fost teme principale de discuție. Spania, prin modelul său de bună practică, a demonstrat o dezvoltare rapidă și eficientă a industriei farmaceutice, iar România caută să implementeze un model similar.

În cadrul discuțiilor, s-a subliniat importanța dezvoltării parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice, care are o prezență majoritară și în România. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea implicării universităților de medicină și farmacie pentru a consolida cercetarea și dezvoltarea într-un domeniu unde progresul tehnologic este esențial, iar accesul la medicamente critice este vital.

Ca urmare a acestei întâlniri, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei vor organiza un grup de lucru ce va include reprezentanți ai principalelor organizații din industria farmaceutică. Scopul acestuia este realizarea unui proiect strategic și dezvoltarea legislației necesare pentru a implementa acest model de succes în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel