România și Polonia sunt țintele lui Putin. Țările Baltice, o diversiune

Dacă mai avea cineva vreo îndoială cu privire la cine asigură securitatea statelor, acum lucrurile sunt clare: Angela Merkel miaună la Putin, Hollande se comportă ca un prinț-consort al doamnei Merkel precum prințul Philip al Marii Britanei, restul puterilor Europei găsindu-și o scorbură în care să se ascundă, excepție fac Polonia și România, care nu au nici pe departe puterea militară sau economică a marilor puteri ale Europei, scrie într-o analiză pentru DC News Alexandru Cumpănașu, președintele Asociației pentru Implementarea Democrației.

Asistenți cercetare: Bogdan Munteanu Cristina Oriță

Securitatea internațională între NATO și Uniunea Europeană

În timp ce Europa se comportă ca un copil bătut căruia îi este frică să mai vină la școală, Nato și Statele Unite încep să demonstreze că rămân singura garanție de securitate internațională pentru păstrarea suveranității statelor.

În ultimele două săptămâni de la ultimele analize publicate evoluțiile internaționale au devenit halucinante. După ce Angela Merkel a declarat, după întâlnirea de la Minsk că pacea negociată este un succes, joi, tot doamna Merkel ne declara cu seninătate nu numai că nu și-a propus să fie o garanție negocierea unei păci cu Putin în Ucraina, dar mai mult de atât că o invazie similară a Moldovei “speră să nu fie posibilă”.

Între timp, Franța a renunțat și la mieunat, iar restul puterilor Europei cu excepția Marii Britanii par deodată preocupați de problemele din Africa, Orientul Mijlociu și probabil și de pe Marte, dacă ar fi locuită. Evită cu obstinație orice poziție oficială cu privire la situația din Ucraina, care este parte a Europei și un stat în care crima, violul, persecuția sunt la ordinea zilei.

Dacă cineva mai avea vreo îndoială cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina, săptămâna asta a apărut un document oficial al ONU care ar trebui să înspăimânte UE, din care rezultă: „Conflictul ucrainean a obligat peste un milion de persoane să-şi abandoneze căminele, devenind refugiaţi sau solicitanţi de azil în alte ţări, a anunţat marţi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de agenţia EFE, notează Agerpres. Numai în ultimele trei săptămâni numărul celor care au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza confruntărilor armate din estul separatist al Ucrainei a fost de 260.000. Aceste cifre sunt doar estimative, UNHCR avertizând că numărul real al celor care au fugit din calea luptelor ar putea fi mult mai mare.” ONU cere disperat alocarea 360 milioane euro pentru asigurarea unor condiții normale de trai pentru cei afectați: „Intre 2011 si 2015 cererile bugetare ale UNCHR pentru Europa de Est au crescut de la 84,6 mil de dolari la 365,7 milioane dolari in 2015.”

Germania și Franța au trădat România și Polonia

La toate acestea se adaugă și cifrele publicate de cotidianele germane referitoare la numărul de morți din Ucraina, care nu este nici pe departe 5000, ci aproximativ 50.000 de persoane ar fi fost ucise în conflictul armat din estul Ucrainei. „Aproximativ 50.000 de persoane ar fi fost ucise în conflictul armat din estul Ucrainei, potrivit unei estimări a serviciilor de informaţii germane care depăşeşte cu mult cifrele oficiale” (relatează Europa Liberă).

În tot acest context, UE rămâne impasibilă la criza din Ucraina, nici măcar declarațiile nefolositoare, inutile fără o acțiune în forță nemaiavând loc din partea liderilor europeni, spuneam că excepție fac România și Polonia: „Astăzi, trebuie să ne confruntăm cu realitatea că la aproape o săptămână mai târziu au existat mai mult de 300 de încălcări ale încetării focului. Oamenii continuă să moară. Ajungem în mod clar la un punct în care eforturile diplomatice suplimentare vor fi în zadar dacă nu sunt credibilizate prin acțiuni concrete”, a declarat Donald Tusk, președintele Consiliului European, fost prim-ministru al Poloniei. „Acum, vedeţi că trăim o perioadă foarte complicată din punct de vedere al evoluţiilor regionale: criza din Ucraina, politica agresivă a Rusiei sunt elemente care trebuie să ne îngrijoreze, în primul rând din perspectiva posibilităţilor de propagare a unor fenomene negative pe teritoriul României, munca noastră, vigilenţa ne fac să privim cu mai mult calm decât s-ar părea la prima vedere contracararea acestor evenimente. Statul este fără niciun dubiu pregătit prin forţa sa, prin capacităţile sale informative, să răspundă acestor provocări, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să fim atenţi, să cunoaştem bine situaţia şi să lucrăm împreună cu aliaţii, a declarat fostul director al Serviciului Român de Informații, George Maior." (iulie 2014)

„Prea înalta” reprezentantă pentru politică externă a UE, doamna Mogherini, după ce a făcut o simplă declarație la 2 săptămâni de la pacea de la Minsk (la care nici măcar nu a fost prezentă pentru a-și lua notițe), prin care constata încălcarea armistițiului de către Rusia s-a făcut nevăzută și mai ales neauzită: „Au loc în continuare lupte. Există unele locuri în care armistițiul funcționează. Trebuie să facem ca acest efort diplomatic să dea roade”.

Războiul din Ucraina este un război cu România, nu lângă România

În tot acest context, NATO și SUA, precum și aliații lor din Europa (din ce în ce mai puțini), încep să înțeleagă că UE nu are capacitatea sau voința de a apăra dreptul internațional, declarațiile reprezentanților NATO, ale președintelui Obama, dar și al Marii Britanei fiind din ce în ce mai ferme și complete:

-      Serviciile secrete americane estimează că luptele din estul separatist al Ucrainei vor continua pe durata întregului an 2015, după cum a declarat joi directorul serviciilor de informații ale SUA (DNI), James Clapper. Șeful serviciilor de informații din Statele Unite ale Americii estimează că rebelii pro-ruși vor lansa la primăvară un atac asupra orașului port Mariupol din Ucrain;

-      Senatorul Lindsey Graham din Carolina de Sud, președintele republican al subcomitetului pentru credite al Senatului care supraveghează finanțarea pentru Departamentul de Stat, a declarat că așteaptă un alt vot în Congres pentru propunerea președintelui Obama să trimită arme defensive, dar letale pentru armata ucraineană, care să se lupte cu pro-separatiștilor ruși ce controlează frontiera de est a Ucrainei. O astfel de acțiune este necesară nu numai pentru a onora acordurile anterioare de a proteja suveranitatea Ucrainei, dar și pentru a stopa agresiunea rusă în regiune.”

-      “România continuă să fie un aliat stabil al SUA. Accesul la zonele de formare și locații de tranzit în această țară oferă o bază pentru a trimite un semnal puternic pentru Rusia, în timp ce parteneriatul de lucru bilateral rămâne puternic. România rămâne un aliat cheie, oferind extraordinar sprijin pentru misiunea ISAF din Afganistan și Resolute Support Mission post-2014, permițând SUA și forțelor NATO utilizarea bazei sale din Mihail Kogalniceanu (MK). MK este un nod cheie pentru operațiunile multimodale și un exemplu ideal de cooperare bilaterală și acces strategic. România s-a oferit totodată să găzduiască o nouă divizie a NATO.  Aceste oferte demonstrează că aliații români joacă un rol fundamental în descurajarea agresiunii ruse și construirea unui flanc estic puternic“, a menționat comandantul american.

Putin va sfârși ca Nicolae Ceaușescu. Analiză geopolitică dură după asasinatul de la Moscova

-      Președintele Barack Obama reconsideră opoziția sa cu privire la furnizarea către Ucraina de armament defensiv și alte arme letale pentru a-i respinge pe rebelii proruși, o posibilă escaladare a violenței care se bucură de susținere din partea mai multora din echipa sa de securitate națională. (conform www.militarytimes.com)

Această atitudine a redat speranța atât României și Poloniei, ca principale ținte ale Rusiei în prezent, cât și țărilor aflate în afara NATO sau UE cu risc crescut de vulnerabilitate față de Rusia (Georgia, Serbia, Ucraina, Moldova)

Viziuni diferite între NATO și UE, între SUA și Europa cu privire la prezervarea democrației și a suveranității și integrității statelor ne demonstrează încă odată că “jandarmul global”, așa cum este des denumită SUA de către Rusia, rămâne unica speranță pentru cei care visează să trăiască în democrație. 

România și Polonia sunt țintele lui Putin. Țările Baltice, o diversiune. Agenții în adormire au devenit zombie

În ultimele luni asistăm la o agresivitate fără precedent pe teritoriu României a acțiunilor de intoxicare a Rusiei. Am avertizat încă de acum un an asupra acestui aspect, iar instituțiile statului român au făcut totul ca Rusia să nu penetreze structurile de decizie ale statului. Cu toate acestea, în ultimele luni se observă o trezire a „agenților în adormire a Moscovei”, care încep să circule precum zombii pe net, prin studiouri și chiar prin instituțiile publice.

Lansarea site-ului Vocea Rusiei în limba română pe teritoriu României a fost primul pas spre o campanie masivă de manipulare a populației. A urmat lansarea siteului Russia today, iar în ultima lună comentariile negative ale articolelor împotriva Rusiei nu mai ascund fanatismul acestor zombii.

Deodată, după 25 de ani de democrație, generali, intelectuali, oameni din presă vorbesc despre Rusia lui Putin ca despre un partener al României și merg până acolo la ideea a „eliberării poporului român de sub imperiul Otoman de către Rusia.”

Ipoteză confirmată. Axa Moscova-Budapesta-Belgrad, strategia lui Putin împotriva României

Petiții de împrietenire cu Rusia sunt lansate pe internet iar din găurile negre ale istoriei renasc lideri care promovează într-un mod inteligent și pervers un mesaj antioccidental, antiamerican, încercând să pună semn de egalitate între agresiunea lui Putin și unele greșeli comise de Occident.

Aceștia sunt agenții în adormire inteligenți, având și Putin diverse categorii de agenți de influență: vagoniști care conduc Crimeea, agenți dubli în structurile politice, administrative sau de securitate ale diverselor țăti membre ale UE, dar în ceea ce privește România, cei mai periculoși nu sunt fanaticii care și declară loialitatea față de „mama Rusia”, ci cei care manipulează parșiv orice inițiativă a NATO și a țărilor care se opun masacralui din Ucraina, cu următoarea afirmație: „România trebuie să se europenizeze.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel