România, împărțită între caniculă și furtuni. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră. "Cea mai călduroasă zi din luna iunie. 42 de grade, temperatură resimțită"

Franţa se pregăteşte pentru un val de caniculă. Sursă foto: Pixabay
Franţa se pregăteşte pentru un val de caniculă. Sursă foto: Pixabay

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

 

România este lovită în plin de un val de caniculă. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus unde vor fi înregistrate cele mai ridicate temperaturi, dar și cum va fi vremea în zilele următoare.

"Astăzi, posibil cea mai călduroasă zi de până în prezent din luna iunie, având în vedere temperaturile maxime care se vor înregistra la scara întregii țări, care se vor situa frecvent între 31 și până la 35-36 grade. Vorbim în același timp de disconfort termic ridicat în toate zonele de câmpie și cele deluroase. Într-adevăr, vorbim la acest moment, la ora 13:00, de temperaturi care în partea de vest, sud, sud-vest a țării depășesc în cea mai mare parte 31-32 de grade, iar temperatura resimțită, într-adevăr, la Sânnicolau Mare este 42 de grade, cu 37 în Capitală.

Cum va fi vremea în weekend

Și mâine va fi de interes disconfortul termic, va depăși pragul critic de 80 de unități. Dacă astăzi menționam zonele de câmpie și cele deluroase, mâine în special partea de sud și est a țării. Nu în ultimul rând vorbim și de fenomenele de instabilitate. Așa cum menționam, căldura vine la pachet și cu astfel de extreme și aș menționa aici în mod deosebit cele 6 județe din partea de vest, nord-vest a țării, care se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Portocaliu din această seară de la ora 20:00 până mâine dimineață la ora 4:00, interval și zone în care vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu rafale de 80-100 de kilometri pe oră și vijelii.

În plus, din această seară de la ora 19:00 până mâine dimineața la ora 10:00 vorbim de asemenea de un Cod Galben pentru zonele din vestul, nord-vestul, local centrul țării, unde instabilitatea atmosferică va fi caracterizată de intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-75 de km/h, vijelii, posibil căderi de grindină și nu în ultimul rând cantități de apă p frecvențe scurte de timp, de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat peste 30-40 de litri pe metru pătrat și ce aș vrea să menționez de asemenea, sâmbătă și duminică perioadele de instabilitate atmosferică se vor putea manifesta în special în partea de centru, sud și est a teritoriului", a declarat Elena Mteescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel