România a intrat din nou în Cartea Recordurilor, de această dată cu o pâine, omologată de World Record Academy ca cea mai mare pâine rustică/bio din cartofi.
Potrivit Mediafax, brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, conduşi de Laszlo Dioszegi, au realizat, în cadrul unui eveniment organizat la târgul Indagra, o pâine rustică (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme. "The World's Largest Rustic Potato Bread" a stat în cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 de kilograme de făină, 34 litri de apă, 5 kilograme de cartofi şi un kilogram de drojdie şi sare.
Cea mai mare pâine fabricată în România, coaptă în stil tradiţional şi care poate hrăni peste 800 de persoane, a fost împărţită celor prezenţi la eveniment chiar de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Omologarea noului record a fost anunţată joi de către World Record Academy. World Record Academy a creat această categorie de record ("cea mai mare pâine rustică/ bio din...") pentru a încuraja micii producători de pâine organică să capete recunoaşterea muncii lor şi să beneficieze de promovare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News