Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că România a închis spațiul aerian pentru aeronavele din Rusia, de sâmbătă la ora 15:00.
Guvernul României a decis suspendarea "Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976".
În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență, precizează autoritatea, potrivit Mediafax.
***
Știre inițială
România începe procedurile de suspendare a dreptului de survol pentru Rusia, precum și a dreptului de aterizare în România pentru aeronavele care aparțin companiilor din Rusia.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a prezentat, sâmbătă, deciziile luate de task-force-ul pentru gestionarea crizei din Ucraina.
„În primul rând aș vrea să vă anunț că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum și a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparțin companiilor din Federația rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform Mediafax.
De asemenea, România urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internațională de Investiții.
România începe să ridice două tabere pentru refugiați, la Sighet și Siret. „Sunt măsuri preventive”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, că, au fost instalate corturi pentru cetățenii ucraineni intrați deja în România care au ales să își aștepte rudele sau prietenii care se apropie de punctul de trecere a frontierei.
„Au fost instalate corturi pentru ca oamenii să nu aștepte în frig, să poată să își aștepte rudele și prietenii într-o zonă încălzită, ferită de ploaie. De asemenea, va continua acest proces de instalare de corturi încălzite pentru voluntarii care asigură activitățile de sprijinire a celor care intră în România, dar și pentru presă”, a afirmat Cărbunaru.
În plus, au fost alocate mijloacele de transport pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina pe jos, întrucât mulți cetățeni ucraineni și-au abandonat mașinile în Ucraina.
„În privința instalării taberelor mobile pentru refugiați, la această oră sunt în derulare operațiunile de ridicare a două tabere pentru refugiați, una la Sighet și una la Siret. Aceste măsuri sunt preventive deoarece până la acest moment procentul de ocupare a centrelor de cazare puse la dispoziție de către Inspectoratul General pentru Imigrație este de 56,4% (404 persoane). Pe măsură ce se depășește procentul de 65% în centrele regionale pe care Inspectoratul de deține, să fie instalate tabere pentru refugiați în care nu mai mult de 72 de ore oamenii care au această nevoie de asistență să poată fi primiți înainte de a fi dirijați către alte spații”, declară purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News